Monday , July 22 2024

Blue Air: Curtea de Apel a decis suspendarea procedurii de insolvenţă a companiei

Blue Air a anunţat, joi, că executarea hotărârii de deschidere a procedurii de insolvenţă a companiei a fost suspendată de către Curtea de Apel, după ce Tribunalul Bucureşti a admis săptămâna trecută o cerere înaintată de Carpatair şi Service Excellence Solutions în acest sens.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată de Blue Air, pe motiv că nu are datorii către cele două firme.

“Blue Air Transport Aerian face publică suspendarea executării hotărârii de deschidere a procedurii de insolvenţă în dosarul 13886/3/2010. Decizia Curţii de Apel pronunţată în data de 13 octombrie repară în acest fel eroarea judiciară comisă de Tribunalul Bucureşti”, se arată într-un comunicat transmis de Blue Air.

Compania va continua să opereze zborurile conform orarului şi va menţine strategiile şi planurile de dezvoltare anunţate.

“Departamentul juridic al Blue Air împreună cu cabinetul de avocatură Stănescu Milos Dumitru şi Asociaţii au reuşit să demonstreze instanţelor de judecată că Blue Air nu are niciun motiv de a intra în insolvenţă şi nu există niciun pericol economic care să planeze asupra societăţii”, se mai spune în comunicat.

În luna martie, Carpatair a depus la Tribunalul Bucureşti un dosar prin care a cerut insolvenţa Blue Air, în contul unei datorii în valoare de 30.000 de euro, ca urmare a închirierii unei aeronave SAAB 2000 către Blue Air, în septembrie 2009.

“La câteva zile după ce am depus dosarul de insolvenţă, Blue Air ne-a achitat datoria şi noi le-am dat hârtie că am primit banii. Dar după acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal să închidă dosarul. Diligenţele pentru închiderea dosarului erau treaba lor”, declara săptămâna trecută agenţiei MEDIAFAX Paula Ardelean, vicepreşedinte al Carpatair.

Blue Air a negat că ar avea datorii neachitate către cele două companii, iar directorul general, Sherif Ussama, a declarat că firma pe care o conduce îşi achită datoriile către stat şi furnizori, în pofida blocajelor financiare la nivel naţional şi chiar a procesului de restructurare a flotei pe care compania l-a finalizat recent.

El a adăugat, referitor la dosarul 13886/3/2010, că s-a ajuns la o înţelegere de plată amiabilă şi s-au achitat la zi debitele restante, dovezile existând la dosar.

Vezi si

Ministrul Energiei: Până în 1 aprilie 2025 vom avea o definiţie a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat că, până în 1 aprilie 2025, va exista o …