Wednesday , November 29 2023

Basescu: 1,6 milioane de români lucreaza la negru

“1,6 milioane de români care pleac\ diminea]a la serviciu nu se reg\sesc în câmpul muncii”, a declarat joi Traian B\sescu la o conferin]\ organizat\ de Consiliul Investitorilor Str\ini. Pentru acest num\r foarte mare de români care lucreaz\ la negru, Traian B\sescu d\ vina pe patronate, precizând c\ nerespectarea legii a devenit “un sport pentru mediul de afaceri”.

“S-a facut o analiz\ pe 28.000 de gospod\rii. 1,6 milioane de români care pleac\ diminea]a la serviciu nu se reg\sesc în câmpul muncii. Când într-o ]ar\, din 4,5 milioane de oameni, 1,6 milioane lucreaz\ la negru, avem [i o problem\ dinspre patronate c\tre Stat”, a declarat Traian B\sescu.

În opinia lui Traian B\sescu este imposibil de rezolvat problema evaziunii fiscale care a ajuns la asemenea propor]ii doar prin interven]ia statului. Traian B\sescu a indicat c\ este nevoie [i de o implicare [i o responsabilizare mai mare a patronatelor.

“Nu trebuie s\ punem câte un poli]ist la fiecare firm\, dar a devenit un sport pentru mediul de afaceri – nerespectarea legii. Fie c\ e vorba de neplata taxelor, fie de angaj\ri la negru. Cei care cer ca Statul s\ rezolve problema, sunt incorec]i. Câ]i angaja]i s\ aib\ [i Statul ca s\ închid\ evaziunea?”, a mai spus Traian B\sescu.

Vezi si

Sărăcia energetică este un fenomen care a crescut alarmant și în rândul populației cu venituri medii

Plata facturilor la energie a devenit o povară ridicată, în contextul creșterii prețurilor energiei și …