Saturday , December 2 2023

Autorităţile locale vor avea dreptul să finanţeze proiecte comune cu cele din Republica Moldova

ponta

Autorităţile locale vor avea dreptul să finanţeze proiecte comune împreună cu administraţiile locale din Republica Moldova. În acest sens, Guvernul va modifica Legea finanţelor publice locale şi Legea administraţiei publice locale, a anunţat premierul Victor Ponta.
Proiectul de ordonanţă este discutat în şedinţa de miercuri a Executivului.

„Prin ordonanţa de astăzi dăm dreptul autorităţilor locale din Romînia să finanţeze proiecte comune cu autorităţile locale din Moldova. Au fost aici, la Guvern, şefii de raioane şi mi-au cerut acest lucru, deci, practic, orice judeţ din România sau primărie din România va putea să finanţeze, prin schimbarea Legii finanţelor publice locale şi administraţiei publice locale, proiecte comune cu Republica Moldova”, a spus Victor Ponta, în şedinţa de guvern.

Premierul a adăugat că este gata să îl „învoiască” oricând este nevoie pe ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, pentru ca acesta să semneze ordinul prin care 20 milioane euro să fie transferate autorităţilor din Republica Moldova pentru reabilitarea de grădiniţe.

Dragnea a precizat că a solicitat, miercuri dimineaţa, autorităţilor de la Chişinău, să îi transmită date de cont în care trebuie viraţi banii, Ponta avertizându-l, râzând, să aibă grijă „să fie contul Guvernului de la Chişinău, nu altceva”.

digi24.ro

Vezi si

800.000 de asigurări RCA încheiate de Euroins încetează în 7 decembrie; ASF recomandă șoferilor reînnoirea polițelor cât mai repede

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept, în data de 7 …