Sunday , March 3 2024

Autorităţile britanice vor să asculte telefoanele traderilor de la bursa londoneză

Telefoanele mobile ale traderilor din Marea Britanie ar putea fi ascultate, măsură menită să împiedice tranzacţionarea cu informaţii privilegiate pe bursa de la Londra, potrivit unui nou regulament care ar putea fi prezentat în această săptămână de autorităţi, transmite Bloomberg.

Autoritatea pentru Servicii Financiare a arătat anterior că telefoanele mobile de serviciu nu ar trebui să fie scutite de la regula impusă băncilor şi caselor de brokeraj, care sunt obligate prin lege să înregistreze apelurile angajaţilor pentru a putea fi disponibile ulterior, în cazul unei investigaţii.

În luna martie, agenţia guvernamentală britanică a prezentat un proiect de regulament care viza înregistrarea a 22.000 de telefoane.

Analiştii sunt sceptici în privinţa eficienţei măsurii.

“Cei care nu vor să respecte legea vor găsi metode de a ocoli noile reguli. Un trader obişnuit să folosească informaţii privilegiate va reuşi să evite legea folosind telefoane personale sau întâlnindu-se personal cu partenerii săi”, comentează un analist londonez.

Autorităţile americane au construit dosarul de tranzacţionare cu informaţii privilegiate împotriva directorului general al fondului Galleon, Raj Rajaratnam, în parte şi cu înregistrări ale unor convorbiri telefonice ascultate cu mandat.

Agenţia de reglementare financiară din Marea Britanie şi-a sporit eforturile de combatere a fenomenului, după ce a fost criticată de unii parlamentari că nu reuşeşte să prevină aceste infracţiuni.

Vezi si

Ministrul Agriculturii: Fermierii îşi primesc banii. APIA a deblocat plăţile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată pentru fermieri, în …