Thursday , June 1 2023

Automobilele pe benzină, motorină şi hibride, interzise din 2035, în favoarea celor electrice

Consiliul Uniunii Europene a aprobat luni, în formă preliminară, proiectul privind interzicerea motoarelor pe benzină, motorină şi hibride începând din 2035, dar vor putea fi utilizaţi combustibili sintetici, la cererea Germaniei, în timp ce Italia este nemulţumită de rapiditatea procedurilor.

Consiliul Reprezentanţilor Permamenţi (COREPER) a adoptat luni planul privind obligativitatea fabricării, începând din 2035, doar a motoarelor de autoturisme şi autoutilitare care să nu mai emită particule poluante. La insistenţele Germaniei, motoarele cu ardere internă vor putea fi produse şi după anul 2035, prin utilizarea de combustibili sintetici, cu emisii poluante zero. Însă nu vor mai putea fi fabricate motoare pe benzină, motorină sau de tip hibrid.

Noul plan reprezintă o modificare a proiectului iniţial, aprobat de Parlamentul European la cererea Comisiei Europene, care permitea doar fabricarea motoarelor electrice începând din 2035.

“COREPER a aprobat planul ca acordul privind standardele în materie de dioxid de carbon pentru automobile să fie pe agenda Consiliului UE pentru Energie de marţi”, a anunţat Preşedinţia suedeză a Consiliului UE.

Guvernul Italiei este nemulţumit de accelerarea procedurilor, dat fiind că proiectul de compromis nu prevede şi motoare cu biocombustibili. Nu este clar dacă Italia va vota proiectul în cursul sesiunii programate marţi, afirmă surse guvernamentale de la Roma citate de publicaţia germană Die Zeit.

Vezi si

Numărul insolvențelor în România s-a majorat cu 1,3%, la patru luni; estimare de creștere de 10% pentru final de an

Numărul de insolvențe a crescut, în România, cu 1,3% în primele patru luni ale anului, …

3 comments

  1. Stai!
    Adica Nu mai stingem becurile in casa?
    De unde vine toata energia asta ca Rosatom a lu’ Putina a semnat contracte ci Xi sa-i dea doar lui uranium. E bine pentru politicieni sa dea din clanta acum… In 2035 adica peste 12 ani vor fi retrasi in vilele eco traind din pensiile speciale si din ce au agoni-furgasit acum. Nu?

  2. povesti de adrmit prostii. Cele cu benzinä vor circula paralel

  3. o prostie mare cu astea electrice , rezultatele vor vorbi : munti de baterii ce vor polua atmosfera, chimicalele din baterii vor face un dezastru in naturä. Om träi si om vedea si idiotenia asta.