Wednesday , April 17 2024

Austria ar putea modifica strategia de afaceri a OMV. S-ar putea apropia de Gazprom?

OMV

Grupul austriac OMV, care controlează Petrom, şi-ar putea schimba conducerea şi strategia de afaceri în urma unei evaluări începute în primul trimestru al anului, potrivit agenţiei de stat austriece OeIAG, cel mai mare acţionar al grupului, scrie Adevarul.ro.

„Piaţa internaţională de petrol şi gaze trece printr-o perioadă de schimbări majore, care pot destabiliza regulile după care jucătorii s-au ghidat până acum. Să acţionăm prea târziu sau deloc nu se numără printre opţiunile pe care le avem, iar compania trebuie aliniată la noile standarde rapid şi în forţă”, a declarat Rudolf Kemler, şeful OeIAG şi preşedintele Consiliului de Supraveghere al OMV, potrivit Bloomberg.

Kemler a spus că eventualele schimbări în conducerea şi structura OMV vor fi discutate pe baza concluziilor raportului de evaluare. OeIAG deţine 31,5% din acţiunile OMV, în timp ce International Petroleum Investment Company (IPIC), un fond de investiţii din Abu Dhabi, are o participaţie de aproape 25%.

Virare către Gazprom?

Anterior, în luna iunie, agenţia Reuters scria că gigantul rus Gazprom ar putea prelua participaţia fondului de investiţii, însă gigantul rus a negat.

OMV a semnat lunile trecute acordul cu Gazprom pentru realizarea tronsonului austriac al gazoductului South Stream, iar Roiss a declarat în această vară că realizarea conductei nu va fi afectată de sancţiunile impuse de Uniunea Europeană (UE) pentru Rusia.

 

Vezi si

41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă, salariul, …