Thursday , December 8 2022

Atenţionarea pe care o vom citi în magazine şi restaurante, de la 1 martie

atentionare

De la 1 martie, toţi agenţii economici obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale trebuie să afişeze o atenţionare pentru clienţi. Aceasta va apărea şi pe meniurile din restaurante, baruri şi discoteci.

Începând cu prima zi a lunii martie, toţi agenţii economici care au obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale vor trebui să afişeze la locul de amplasare a aparatelor de marcat, într-un mod vizibil, un afiş prin care anunţă clienţii cu privire la drepturile pe care le au în calitate de consumator, potrivit  economica.net.

Clienţii sunt atenţionaţi de faptul că au obligaţia să solicite bon fiscal, iar în cazul în care agentul economic refuză, au dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia. De asemenea, consumatorii sunt încurajaţi să solicite şi să păstreze bonurile fiscale pentru a putea participa la extragerile lunare şi ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale.

 

Vezi si

Ordonanța trenuleț va fi modificată: 200 lei neimpozitați la salariile între 3.000 – 5.000 lei cu o condiție; indexare suplimentară la pensiile militarilor

Ordonanța trenuleț urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a …