Thursday , August 18 2022

Apple își cere scuze pentru că a făcut ca versiunile mai vechi de iPhone să funcționeze mai lent

Apple a recunoscut de curând că în mod deliberat a încetinit performanțele unor versiuni mai vechi de iPhone, ceea ce face ca respectivele aparate să funcționeze mai lent. Intens criticată pentru acest gest și riscând totodată sancțiuni din partea autorităților din domeniul concurenței, compania și-a cerut scuze și a anunțat că va înlocui bateriile respective la prețuri mai mici, iar în 2018 va pune la dispoziția clienților un program prin care aceștia își pot monitoriza starea bateriei smartphone-ului.

iPhone6

De mai mulţi ani exista suspiciunea că Apple încetineşte intenţionat performanţa telefoanelor mai vechi pentru a determina utilizatorii să achiziţioneze un nou dispozitiv. Într-un gest rar, grupul din Cupertino a recunoscut pentru prima dată că face acest lucru şi după un an procesorul telefoanelor funcţionează mai încet. Compania a adus însă o justificare: face acest lucru pentru a a evita probleme ale bateriilor litiu-ion, care sunt folosite la telefoanele mobile. Încărcarea repetată reduce performanţele bateriilor şi atunci, pentru a le prelungi viaţa, după un timp, procesorul devine mai lent pentru a se adapta la puterea acumulatorului.

Într-un comunicat publicat joi pe site-ul Apple, compania anunță că va reduce prețul înlocuirii bateriilor care au ieșit din garanție de la 79 de dolari la 29 de dolari pentru cei care dețin iPhone 6 sau versiuni mai vechi de iPhone.

„Pentru Apple, încrederea clienților înseamnă totul. Nu ne vom opri niciodată în încercarea de a o câștiga și de a o menține”, spune compania, care anunță și că va pune la dispoziția utilizatorilor un software ce la va permite să obțină mai multe informații despre starea de „sănătate” ale bateriilor de la telefoanele lor.

În SUA, Apple are deja opt procese separate pe această temă și se confruntă cu alte acțiuni în justiție în Israel și Franța.

Vezi si

Peste o treime dintre părinți se așteaptă la scumpirea rechizitelor, la începutul acestui an școlar

Peste o treime (37%) dintre părinți se așteaptă să cheltuiască mai mult anul acesta decât …