Friday , December 9 2022

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar numai după ce dă colțu’ ierbii

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR) susține majorarea salariului minim la 3.000 de lei, însă propune ca acest lucru să se întâmple după finalizarea iernii, a afirmat, joi, Florin Jianu (foto), președintele Consiliului. El a participat la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor pentru anul 2022, relatează Agerpres.


“Ca să fie foarte clar pentru toată lumea, Consiliul Național al IMM-urilor susține creșterea salariului minim la 3.000 lei, ca să nu mai existe discuții în acest sens. Ba să știți că, de-a lungul timpului, îi văd aici pe partenerii de dialog social, din păcate noi am fost mai curajoși în susținerea creșterii salariului minim pe economie de multe ori și am fost parteneri serioși în acest sens, pentru că înțelegem nevoile angajaților”, a spus Jianu.
Potrivit acestuia, cel mai bine ar fi ca majorarea să aibă loc după finalizarea iernii.
“Dar cu câteva condiții, legate intrinsec de ce se întâmplă cu energia și cu costurile, pentru că dacă vor fi mari costurile nu știu cine va mai putea crește salariile după o iarnă extrem de grea. Am venit cu propunerea ca, poate majorarea salariului minim să nu aibă loc de la 1 ianuarie, ci să ieșim din iarnă și să-l creștem după lunile de iarnă și să ne asumăm cu toții, după, această creștere”, a susținut reprezentantul IMM-urilor.
O altă propunere a CNIPMMR este reașezare a taxelor și a impozitelor, dar menținerea contribuțiilor la nivelul salariului actual.
“Să ajungă efectiv mai mulți bani în mână la angajați”, a subliniat Jianu.

Vezi si

Preţul benzinei a scăzut cu 10% iar motorina s-a ieftinit cu 6% în ultimele trei luni

Săptămâna aceasta preţul petrolului a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2022, piaţa încercând …