Tuesday , August 3 2021

ANRP a început executarea silită în cazul retrocedărilor ilegale

ANRP

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început să îi execute silit pe cei care au primit, în mod ilegal, bani în contul unor proprietăţi confiscate în perioada comunistă şi care nu au putut fi retrocedate în natură. Sunt implicaţi executori judecătoreşti importanţi, iar instituţia a făcut plângeri penale împotriva unora dintre aceştia.

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) are de recuperat în jur de 10 milioane de euro de la persoane care au primit bani, ce s-au dovedit a fi necuveniţi, în contul unor proprietăţi de care au fost deposedate în perioada regimului comunist. Sunt bani pentru care există decizii ale instanţelor de Judecată (în favoarea ANRP-n.red.), iar ANRP a început deja executarea silită.

“Avem de recuperat 10 milioane de euro, ce reprezintă suma pentru care am fost executaţi ilegal (de către proprietari deposedaţi în perioada comunistă n.red) şi pentru care am obţinut de la instanţă dreptul de a trece la recuperări. Vom cere începerea executării silite şi avem deja un prim caz. Urmărim o băbuţă, care nu are de unde să ne dea banii, nu are terenuri, nu are nimic. Vrea să ne dea bani din pensie, timp de 40 de ani”, a declarat pentru  ECONOMICA.NET George Băeşu, preşedintele ANRP.

Şeful ANRP atrage atenţia că, sprijinite de executori judecătoreşti, au fost persoane care au încasat bani din retrocedări de mai multe ori, sume mai mari decât s-at fi cuvenit, sau au luat bani fără a avea acte care să dovedească că sunt într-adevăr foşti proprietari.

 

 

Vezi si

Anul trecut, în România s-au tăiat 19,652 milioane metri cubi de lemn. 11%, cea mai mare cantitate, a fost recoltată din județul Suceava

Masa lemnoasă recoltată în anul 2020 a totalizat 19,652 milioane metri cubi (volum brut), cu …