Saturday , October 1 2022

ANPC spune că face controale la furnizorii de energie electrică și verifică modul de calcul al facturilor emise

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat acțiuni de control în întreaga țară la furnizorii de energie electrică pentru a verifica modul de calcul al facturilor emise către consumatori.


“În contextul creșterii numărului de reclamații înregistrate de la consumatori în ceea ce privește modul de calculare a facturilor la energie electrică, din ultima perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat deja o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, în acest domeniu, ca urmare a unei tematici naționale, în acest sens. Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică și verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce privește calcularea facturilor emise de aceștia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă. Menționăm că, pentru a putea stabili dacă reclamațiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenție toate documentele necesare, în fiecare caz în parte”, se arată într-un comunicat de presă al instituției de control, transmis marți AGERPRES.
Reprezentanții ANPC precizează că acei consumatori nemulțumiți de modul în care a fost realizată factura de consum vor trebui să ia, mai întâi, legătura cu operatorul economic care furnizează acest serviciu, iar dacă acest dialog sau informațiile primite nu sunt satisfăcătoare, să completeze formularul de sesizare de pe site-ul www.anpc.ro.
De asemenea, consumatorii care au aviz de deconectare și se consideră nedreptățiți pot completa formularul de sesizare de pe pagina de Internet a ANPC, cu caracter urgent. (Agerpres)

Vezi si

Cresc semnificativ ratele la bancă: IRCC a urcat la 4,06%, de la 2,65%, marcând un avans de 53%

IRCC, dobânda de referinţă pentru credite, a urcat la 4,06%, de la 2,65%, potrivit indicelui …