Friday , February 3 2023

Angajatorii români susțin că programul de lucru flexibil este printre cele mai dorite beneficii

Majoritatea angajatorilor din România (97%) afirmă că programul de lucru flexibil este unul dintre cele mai dorite beneficii de către salariați, în timp ce două din trei companii de top oferă beneficii legate de acest aspect, relevă un studiu de specialitate, publicat marți.

La nivel global, ponderea companiilor care susțin că angajații mizează pe un program de lucru flexibil este în pondere de 98%.

Datele centralizate de Mindspace arată că aproape trei sferturi (72%) dintre angajații români intervievați declară că au deja un loc de muncă flexibil, în timp ce 97% consideră că flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte.

În ceea ce privește angajatorii, aproape toți (98%) sunt de părere că flexibilitatea orelor de lucru se află printre cele mai apreciate beneficii, iar doi din trei angajatori de top oferă flexibilitate fie în relație cu locația, cum ar fi lucrul de acasă sau de la distanță, fie în relație cu programul de muncă.

Potrivit sursei citate, în medie, respondenții români ai studiului lucrează 3,9 zile de la birou, iar 66% dintre aceștia se bucură de socializarea care vine odată cu mediul. Alte elemente importante pentru angajații români, referitor la spațiul de lucru sunt: lumina naturală (61%), aerul curat, fără fum (51%), zonele de liniște (46%) și mobilă ergonomică sau ajustabilă (40%).

De asemenea, 95% dintre managerii de Resurse Umane implicați în studiu au declarat că angajații sunt implicați în activitățile pe care le fac, iar 94% dintre aceștia cred că angajații sunt fericiți la locul de muncă actual. Pe de altă parte, numai 49% dintre angajați susțin că sunt mulțumiți de locul lor de muncă și nu se gândesc să facă schimbări, în timp ce 87% se simt implicați în activitățile de zi cu zi.

Studiul a fost realizat pe 1.470 de angajați din România, Polonia, țările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie și SUA. Sondajul și rezultatele sale au fost gestionate de OnePoll, la cererea Mindspace.

Mindspace este un furnizor global de spații flexibile de tip boutique ce oferă o atmosferă în care standardele globale sunt combinate cu specificul local. Printre clienții companiei se află: Samsung, Microsoft, Techstars accelerator, Barclays Bank, etc. De asemenea, printre proprietarii de clădiri parteneri se regăsesc: JTLV2, REIT1, Rubenstein Partners, Patrizia, Rogomin, and Tidhar.
În România, Mindspace a deschis prima locație în decembrie 2018, în clădirea de birouri Campus A din cadrul Globalworth Campus. (Agerpres)

Vezi si

Pentru guvern, inflația puternică din 2022 nu a fost chiar o veste rea

Inflația a ajutat guvernul să se laude cu o creștere de venituri de 21% în …