Sunday , November 27 2022

Angajaţii Dacia primesc sume compensatorii, astfel încât salariul net să nu scadă după transferul contribuţiilor sociale

Angajaţii Dacia vor primi, de la 1 ianuarie 2018, “sume compensatorii de 20%”, pentru ca salariul net să nu scadă după transferul contribuţiilor de asigurări sociale, se arată într-un comunicat transmis luni de constructorul de autoturisme de la Mioveni, citat de Mediafax.

dacia fabrica

“Urmare a aplicării Ordonanţelor de Urgenţă Nr. 79/2017 şi Nr.82/2017 referitoare la transferul obligaţiilor sociale, Automobile Dacia a finalizat negocierile cu sindicatul în 15 decembrie”, se arată în comunicatul Dacia.

“Acordul care a fost semnat împreună cu sindicatul prevede acordarea unei sume compensatorii de 20% astfel încât salariul net să rămână la acelaşi nivel. Măsura va fi pusă în practică începând cu 1 ianuarie 2018″, se mai arată în comunicat.

Venitul minim brut pe companie va creşte, din 1 martie 2018, la 2.800 de lei pentru lucrătorii comerciali din magazinele Kaufland, se arată într-un comunicat transmis luni de retailer.

„După anunţarea preluării, începând cu data de 1 ianuarie 2018, a tuturor contribuţiilor aferente angajatorului, Kaufland anunţă decizia de a creşte şi venitul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la suma de 2.800 lei brut pe lună, incluzând atât tichetele de masă, cât şi tichetele cadou oferite de Crăciun şi de Paşte. Noua creştere salarială va intra în vigoare efectiv începând cu data de 01.03.2018″, precizează Kaufland.

„Creşterile salariale au loc periodic în companie, iar, în funcţie de vechime, venitul unui lucrător comercial poate depăşi suma de 6.500 lei brut, cu sporuri şi tichete de masă incluse”, se mai arată în comunicat.

„Tichetele de masă încă din prima zi de lucru, asigurările voluntare de sănătate, ajutoarele în bani şi zilele libere plătite pentru diverse evenimente din viaţa angajatului, discounturile în cadrul programelor desfăşurate cu parteneri agreaţi (servicii bancare, servicii turistice, servicii de relaxare şi petrecere a timpului liber precum cursuri de yoga, antrenamente de alergat cu traineri dedicaţi, sesiuni de terapie antifumat sau cursuri de nutriţie), mai multe zile de concediu de odihnă sunt doar câteva dintre beneficiile pe care Kaufland România le acordă membrilor echipei sale”, se mai precizează în comunicat.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 ţări şi o reţea de 116 magazine în România.

 

Vezi si

O companie din România va construi cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (A7)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor …