Thursday , May 23 2024

ANAF pregateste o noua cheltuiala pentru companiile mici: E vorba de mii de euro

anaf

Un proiect de ordin al presedintelui ANAF ar putea avea un impact semnificativ indeosebi asupra companiilor mici.

E vorba de obligativitatea intocmirii anuale a dosarului preturilor de transfer, in cazul companiilor care au contracte cu firme afiliate.

Potrivit proiectului de Ordin, intrat in posesia cursdeguvernare.ro, toate companiile care au cifre de afaceri anuale incepand de la 50.000 de euro in servicii, si incepand de la 100.000 de euro pentru productie, vor fi obligate sa-si intocmeasca anual dosarele preturilor de transfer – adica dosare care sa ateste in ce masura preturile din contractele cu firmele afiliate sunt sau nu conforme cu preturile pietei.

In prezent, reglementarile prevad ca aceste companii sunt obligate sa-si intocmeasca dosarul preturilor de transfer doar la cererea ANAF, eventual in cazul unor controale ale Fiscului.

Daca acest ordin va intra in vigoare, multe din companiile mici care fac afaceri cu firme afiliate si-ar vedea afectate serios cifrele bugetelor anuale: intocmirea unui asemenea dosar costa cateva mii de euro – in cel mai bun caz (mergand pana la zeci de mii sau, in cazul companiilor foarte mari, la sute de mii de euro).

Citeste mai departe despre ANAF pregateste o noua cheltuiala pentru companiile mici: intocmirea anuala a dosarului preturilor de trasfer pe Curs de Guvernare.

Vezi si

Grupul german E.ON confirmă că analizează posibilitatea de a ieși de pe piața din România

Directorul executiv al E.ON, Leonhard Birnbaum, a anunțat, miercuri, la un eveniment de specialitate de …