Wednesday , February 28 2024

Amnistie fiscala pentru medicii de familie

medic

Amnistia fiscală a medicilor de familie a fost adoptată, marţi, de deputaţi. Potrivit legii care a trecut de Cameră, medicii nu vor mai fi nevoiţi să dea înapoi statului banii primiţi pentru funcţionarea centrelor de permanenţă.

Un număr de 1157 de medici de familie care au efectuat gărzi în centre de permanenţă urmează să beneficieze de amnistie fiscală.

Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Conform expunerii de motive, un audit al Curţii de Conturi a constatat neconcordanţe în ceea ce priveşte plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanenţă din mai 2008 şi până în iunie 2011.

În unele cazuri, sumele care trebuie date înapoi statului ajung şi la 20-25.000 de lei. Propunerea legislativă prevede astfel “scutirea de la plata acestor bani a medicilor care le-au cheltuit”.
Proiectul prevede însă că cei care au dat deja banii înapoi până la intrarea în vigoare amnistierii fiscale, rămân cu ei daţi şi nu le vor mai fi restituiţi.

Iniţiatorul legii, deputatul PSD Aurelia Cristea, atrage atenţia că dacă medicii nu ar fi exoneraţi de la plata acestor sume, există pericolul ca medicii să nu mai facă gărzi în centrele de permanenţă.

 

 

Vezi si

Companiile românești pot oferi salariatelor tichete-cadou de până la 300 de lei, de 8 Martie

Companiile din România vor oferi angajatelor, în acest an, de 8 Martie, tichete-cadou pe suport …