Saturday , October 1 2022

Airbus a primit cea mai mare comandă din istoria aeronauticii: 180 de avioane pentru o companie indiană

Grupul european Airbus a primit cea mai mare comandă din istoria aeronauticii de la compania indiană IndiGo Airlines, în valoare de 15 miliarde de dolari, vizând livrarea a 180 de avioane, transmite Bloomberg.

Acordul preliminar de achiziţie include 150 de avioane Airbus 320 cu motoare modernizate, potrivit unui comunicat al grupului european. Livrările vor începe în 2016.

Noile avioane vor creşte capacitatea IndiGo de a opera în a doua cea mai populată ţară din lume. Compania aeriană, controlată de grupul InterGlobe Enterprises, comandase anterior alte 100 de aeronave Airbus şi operează în prezent 32. Grupul InterGlobe are activităţi în domeniile hotelier, IT şi aeronautic.

“Cererea pentru călătorii aeriene poate doar să crească. Deficitul dintre capciatate şi cerere se majorează, iar aceste avioane vor extinde comenzile noastre după 2015, atunci când vor fi livrate cele 100 de aeronave pe care le-am contractate anterior”, a afirmat, într-un interviu pentru Bloomberg, preşedintele IndiGo, Aditya Ghosh.

India va avea nevoie de peste 1.000 de avioane comerciale noi în următorii 20 de ani, potrivit estimărilor Airbus.

Vezi si

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat HoReCa 2

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat …