Sunday , February 5 2023

Air France negociaza preluarea Wizz Air

wizz air

Air France – KLM este în negocieri avansate în vederea achiziţionării companiei low-cost Wizz Air din Ungaria, un eventual acord permiţând operatorului aerian franco – olandez să se extindă în Europa Centrală şi de Est, a anunţat, miercuri, site-ul specializat pe aviaţie Luchtvaartnieuws din Olanda, care citează surse din Paris, transmite portalul de ştiri Portfolio.hu.

Wizz Air, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa Centrală şi de Est (CEE), ar oferi Air France – KLM un potenţial masiv de creştere pe acest segment. Air France – KLM are deja o subsidiară low-cost, Transavia, care este prezentă mai ales în Franţa şi Olanda.

Negocierile dintre Air France – KLM şi acţionarii Wizz Air sunt în stadiu avansat, susţin sursele.

Transavia este o companie prea mică pentru a putea concura cu operatorii low-cost importanţi, cum ar fi Ryanair şi easyJet, care au fiecare sute de aeronave. În schimb, Transavia deţine doar 30 de avioane. Şeful Transavia, Mattijs Ten Brink, nu a comentat informaţiile.

Anterior, conducerea Air France anunţase că firma ia în considerare oportunităţile de achiziţii din Europa, fără a menţiona ce companii ar putea fi preluate.

Luna trecută Wizz Air a abandonat planurile de a-şi lista 50% din acţiuni la bursa de la Londra, din cauza volatilităţii din sectorul aerian.

În mai, operatorul aerian îşi anunţa intenţia de a obţine 200 de milioane de euro (272 milioane de dolari) printr-o ofertă publică iniţială (IPO) la bursa de la Londra, pentru a-şi întări bilanţul şi a-şi finanţa expansiunea.

evz.ro

Vezi si

Noul regulament de furnizare a energiei electrice: Furnizorul are obligaţia să eşaloneze la plată sumele datorate de client

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat modificări consistente la regulamentul de …