Monday , February 6 2023

Acțiunile băncilor scad pe bursă după criticile premierului Tudose

bursa

Criticile premierului la adresa băncilor se văd la bursă: acţiunile băncilor listate la Bursa de Valori Bucureşti scad pentru a doua zi consecutiv, anunta Digi 24.

 

Acţiunile Băncii Transilvania, cel mai tranzactionat emitent de la bursa românească, au scăzut joi cu până la 7 procente, însă au recuperat mare parte din pierdere în a doua parte a zilei.

O evoluţie similară au avut şi titlurile BRD, însă, în acest caz, scăderea maximă a fost de aproximativ 5 la sută.

Scăderile vin în contextul în care premierul Mihai Tudose a acuzat că jumătate dintre bănci nu au profit şi că instituţiile de credit au comisioane foarte mari. Totodată, el a cerut Protecţiei Consumatorilor să facă public un raport privind băncile.

Documentul, publicat pe site-ul instituţiei, arată că Autoritatea a primit, într-un an şi jumătate, peste 10.000 de sesizări din partea clienţilor băncilor. 46 dintre acestea s-au transformat în reclamaţii în instanţă.

Senatorul Florin Cîţu a declarat la Digi24 că toată această ofensivă împotriva băncilor are ca scop impunerea unei taxe pe activele băncilor. Premierul a negat însă că o astfel de taxă ar urma să fie impusă.

Vezi si

Cadariu, despre turiști în România: În decembrie, aproape la același nivel cu cel dinaintea pandemiei

Fiecare român poate fi ambasadorul țării noastre și fiecare dintre noi își poate convinge confrații …