Thursday , March 28 2024

Actionarii Albalact au aprobat de principiu fuziunea cu firma Raraul Campulung Moldovenesc

N procesul de fuziune se va face prin absorb]ia Rar\ul de c\tre Albalact
Ac]ionarii produc\torului de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ) au aprobat de principiu mar]i, în AGA, fuziunea cu firma Rar\ul din Câmpulung Moldovenesc, la care de]inea 93,6% din capitalul social. Procesul de fuziune se va face prin absorb]ia Rar\ul de c\tre Albalact.
“Ac]ionarii Albalact au aprobat de principiu, ieri, în adunarea general\ extraordinar\, fuziunea Albalact cu Rar\ul, prin absorb]ia Rar\ul de c\tre Albalact. Compania Albalact de]inea pân\ la aceast\ dat\ 93,6% din capitalul social al societ\]ii Rar\ul (…). Fuziunea societ\]ilor Albalact [i Rar\ul era absolut necesar\ pentru dezvoltarea unui management integrat eficient”, se arat\ într-un comunicat al Albalact.
În 2008, Albalact a achizi]ionat 77% din ac]iunile Rar\ul, pentru intrarea pe segmentul brânzeturilor. Firma are un capital social de 8,16 milioane lei.
Rar\ul este specializat\ în produc]ia de brânzeturi, inclusiv produse tradi]ionale tip ca[caval, ca[ [i urd\, precum [i în produc]ia de lapte praf, unt [i produse proaspete tip smântân\, iaurt, lapte b\tut tip sana [i lapte pentru consum.
Produc\torul Albalact a avut în primul semestru un profit net de 2,4 milioane de lei, în sc\dere cu 14% fa]\ de primele [ase luni din 2009, rezultatul fiind afectat de deprecierea leului în raport cu euro din iunie. Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 7,57%, la 125 milioane lei.
Compania este unul dintre primii cinci produc\tori de lapte [i produse lactate din România. Cu un num\r de peste 500 de angaja]i [i peste 6.000 de ac]ionari, compania comercializeaz\ produse proaspete pasteurizate [i UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact [i Rar\ul.
Firma are un capital social de 65,27 milioane lei, iar principalii ac]ionari ai firmei sunt Petru Ciurtin, cu 31,74% din titluri, Petru-Raul Ciurtin, cu circa 11% [i fondul de investi]ii RC2 Limited, înregistrat în Cipru, cu o participa]ie de 25,44%. t

Vezi si

70% dintre angajații din HoReCa și turism câștigă sub salariul mediu pe economie

70% dintre angajații din HoReCa și turism câștigă sub salariul mediu pe economie, media fiind …