Wednesday , October 4 2023

60% dintre angajați nu își cunosc responsabilitățile la locul de muncă  

Şase din zece angajați (58%) români nu își cunosc responsabilitățile la locul de muncă, iar peste două treimi (67%) sunt rar evaluați de către angajator, uneori chiar deloc, arată rezultatele unui studiu de specialitate, prezentat recent într-un eveniment dedicat antreprenorilor.

Conform datelor centralizate de MKOR, din cele 9.000 de responsabilități exprimate în studiu, 88% sunt nemăsurabile, „asta înseamnă că angajații nu știu cu adevărat ce au de făcut, când și cât pentru a performa”.

De asemenea, 67% dintre angajați sunt evaluați mai rar decât lunar, majoritatea nefiind evaluați deloc, iar o mare parte având evaluări doar anuale. În același timp, 71% dintre indicatorii față de care angajații au spus că le este evaluată performanța sunt nemăsurabili.

În ceea ce privește bonusurile, studiul arată că doar 8% dintre acestea sunt atribuite pentru îndeplinirea unor obiective măsurabile, în timp ce 23% sunt bonusuri primite de sărbători, iar peste 30% sunt acordate pentru ca angajații să își facă treaba pentru care primesc salariu (de exemplu: respectarea procedurilor, îndeplinirea responsabilităților sau încadrarea în termene).

Studiul de piață „Realitatea Managementului Românesc” a fost realizat de MKOR, la comanda TBF, pe un eșantion de 1.992 de persoane, cu nivel de încredere de 95% și o rată de eroare de +/-2,4%.

Cercetarea a fost prezentată în cadrul unui eveniment dedicat antreprenorilor, organizat de către antreprenorul Răzvan Căzănescu, creatorul softului TBF de management. Căzănescu a organizat de două ori (în 2021 și 2022) programul gratuit „30 days MBA”, accesat de peste 10.000 de persoane.

 

Vezi si

IRCC tinde să se egaleze cu ROBOR. Cetățenii, sfătuiți să amâne accesarea creditelor

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) tinde să se egaleze cu ROBOR, care este …