Tuesday , April 30 2024

Primăria a achitat primele tranşe de bani echipelor de handbal şi fotbal

Ion Lungu

La începutul acestei săptămâni, cluburile CS Universitatea şi Rapid CFR Suceava au primit câte 100.000 de lei din bugetul alocat în acest an de către municipalitate. “In această perioadă am fost dezechilibraţi de efortul uriaş pe care l-am făcut pentru societatea de termoficare”, este explicaţia oferită de primarul Ion Lungu pentru întârzierea cu care au fost achitaţi primii bani la capitolul sport.  Lungu a solicitat conducerii echipei locale de handbal să reducă din nou nivelul salariilor către jucători, mult prea mari în opinia primarului

Primăria Suceava a deblocat primele tranşe de bani la capitolul sport, si a virat la începutul acestei săptămâni câte 100.000 de lei atât echipei de handbal Universitatea, cât şi echipei de fotbal Rapid CFR.
Anunţul a fost făcut ieri de către primarul Ion Lungu, care a explicat că banii au ajuns cu întârziere din cauza dezechilibrului financiar în care se află bugetul local. “Primaria a făcut eforturi deosebite şi a achitat în această săptămână un miliard de lei vechi la echipa de handbal şi un miliard la echipa de fotbal Rapid. Nu este simplu, noi întotdeauna am dat bani, vom da şi anul acesta, dar în această perioadă am fost dezechilibraţi de efortul uriaş pe care l-am făcut pentru societatea de termoficare. Vom acorda bani la sport în funcţie de performanţe şi trebuie apreciat faptul că în ultimii opt ani de zile Primăria a fost principalul finanţator al sportului sucevean”, a anunţat Ion Lungu.
Seful municipalităţii a ţinut să reproşeze conducerii echipei locale de handbal faptul că oferă în acest moment salarii prea mari jucătorilor, precizând că nu este posibil ca un handbalist să aibă o remuneraţie mai mare decât un primar de reşedinţă de judeţ. ~n acest sens, Ion Lungu a cerut o nouă revizuire a salariilor pe care le încasează jucătorii Universităţii. “Mai este un aspect pe care vreau să-l ating, chiar dacă cineva o să se supere. Dacă sunt echipe private, nu este niciun fel de problemă la salarii, dar dacă trăiesc pe lângă bugetul local cred că trebuie revizuite salariile. Nu este posibil ca un jucător să aibă salariul lunar de trei ori mai mare decât primarul, în condiţiile în care trăieşte din bani publici. Din bani privaţi pot să le dea şi câte 10.000 de euro pe lună, dar dacă trăiesc pe lângă bugetul public atunci trebuie reconsiderate salariile. Sunt cazuri concrete, vorbesc în cunoştinţă de cauză, că jucatori, directori şi antrenori au salariul de trei ori mai mare decât primarul. Dacă depind de bugetul local, nu mi se pare corect. Echipa nu este a Primăriei. Primăria este unul dintre finanţatori şi şi-a făcut datoria. Sumele pe care le vor ei sunt sume pe care nu le poate suporta un buget public. Peste tot mai vin şi privaţi. Aici toată lumea stă cu mâna întinsă la Primărie. Până la un punct este în ordine, dar pentru salarii atât de mari nici Primăria nu poate să facă faţă”, a mai spus Ion Lungu, în cadrul conferinţei de presă de ieri.
La sfârşitul anului trecut, plafonul total pentru salariile jucătorilor echipei de handbal a fost coborât la suma de 130.000 de lei pe lună.
~n acest an, Primăria a alocat 1 milion de lei pentru echipa locală de handbal şi 1,1 miloane divizionarei secunde de fotbal Rapid Suceava. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …