Sunday , April 28 2024

Niciun an fara scandal la Eurovision: Luminita Anghel, indignata ca un jurat a notat-o cu 0

Sambata noapte, dupa incheierea finalei Eurovision Romania, concurentii, juratii si jurnalistii au fost invitati la emisiunea “Doppo Festival”, pentru a dezbate rezultatul concursului. In afara de castigator, Elena Carstea, Andrei Leonte si Casa Presei, finalistii au refuzat participarea, nemultumiti de jurizare.
Cu o nota de zero de la Ştefan Naftanailă, membru al juriului reprezentand Radioul Public, Luminita Anghel, interpreta piesei „Unique“, s-a clasat pe pozitia a treia si are convingerea că notele care i s-au acordat au fost date special pentru a-i scadea sansele la castigarea finalei.
De menitonat ca Ştefan Naftanailă a fost ales membru al juriului cu doar câteva ore înainte de concurs, pentru ca Dana Dorian a anuntat chiar  in ziua finalei, nu stim din ce motive, ca nu va mai juriza.
„Am votat ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs“, a justificat Naftanailă.
„Sunt dezamăgită de rezultat, dar nu fac contestaţie, plec cu fruntea sus acasă. Am pierdut din cauza unui jurat care şi-a dorit foarte mult să scape de mine din concurs. Ar trebui să-i fie ruşine pentru nota nesimţită pe care mi-a dat-o. Putea să-mi dea doi sau unu, dar zero e departe de mine, un artist de valoare“, a declarat Luminiţa Anghel.
Dan Manoliu, preşedintele proiectului Eurovision, spune că nota acordată de realizatorul Radio România nu a schimbat cu nimic clasamentul final, deoarece chiar dacă ar fi primit 12 puncte şi nu zero, tot Cezar Ouatu ar fi câştigat concursul.
Luminita a primit de la juriu şi note de 12, având un scor strâns cu trupa Electric Fence şi cu Cezar Ouatu.
Cezar Ouatu a primit doar un punct de la Crina Mardare, care şi-a motivat alegerea astfel: „Am ţinut cont că România participă la un concurs internaţional de muzică al anului 2013“.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …