Tuesday , May 14 2024

Ce povestesc sucevenii care au participat la nunta Elenei Basescu

„Caviarul de care s-a tot vorbit `n mass-media nu l-am v\zut. Nu `n]eleg de unde at=t tam – tam pe ceva care nu a fost”, ne-a spus europarlamentarul Petru Luhan n „Atitudinea familiilor care au organizat nunta a fost una cald\, fireasc\. A fost un spirit de organizare bucovinean, a[ putea spune. O nunt\ rom=neasc\, tradi]ional\ `n sensul c\ din ritual nu a lipsit nimic din ceea ce [tim noi c\ se `nt=mpl\ la o nunt\ rom=neasc\ frumoas\”, povesteste  deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu n „Caviarul este o poveste. A fost o nunt\ rom=neasc\, produse rom=ne[ti, inclusiv mici, c=rn\ciori [i s\rm\lu]e. Personal, am vrut s\ servesc un coniac fran]uzesc, dar mi s-a r\spuns c\ nu sunt dec=t m\rci rom=ne[ti”, a spus primarul municipiului R\d\u]i, Aurel Ol\rean

 
La nunta Elenei B\sescu – fiica pre[edintelui – cu Bogdan Ionescu au participat [i invita]i din Suceava, to]i declar=ndu-se `nc=nta]i de modul `n care a decurs evenimentul [i spun=nd c\ a avut o puternic\ `nc\rc\tur\ rom=neasc\, tradi]ional\, unii mir=ndu-se de o serie de aprecieri sau de specula]ii ap\rute `n mass – media central\ cu privire la acest eveniment. Dintre VIP-urile de pe plan local care au participat la nunta Elenei B\sescu au fost europarlamentarul democrat liberal Petru Luhan, deputatul democrat liberal Sanda Maria Ardeleanu [i primarul democrat liberal al municipiului R\d\u]i, Aurel Ol\rean. To]i s-au `nt=lnit la acest eveniment [i au schimbat impresii, declar=ndu-ne c\ a fost unul din cele mai pl\cute evenimente de acest gen la care au participat. „Mul]i dintre invita]i aproape nu se d\deau du[i. {i-ar mai fi dorit s\ dureze petrecerea”, a spus europarlamentarul Petru Luhan. „Nu m-am sim]it at=t de bine la o nunt\ dec=t la nunta copiiilor mei”, a spus deputatul Sanda Maria Ardeleanu. Primarul de R\d\u]i, Aurel Ol\rean, a spus c\ [i el s-a sim]it foarte bine la nunt\ [i a plecat de acolo abia pe la ora cinci diminea]\.
„Atitudinea familiilor care au organizat nunta a fost una cald\, fireasc\. A fost un spirit de organizare bucovinean, a[ putea spune. Mirii au fost foarte frumno[i, `ndr\gosti]i. O nunt\ rom=neasc\, tradi]ional\ `n sensul c\ din ritual nu a lipsit nimic din ceea ce [tim noi c\ se `nt=mpl\ la o nunt\ rom=neasc\ frumoas\”, ne-a declarat deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu. Ea a d\ugat c\, din punctul ei de vedere, a fost un eveniment organizat impecabil, mai ales `n condi]iile `n care a fost o participare numeroas\, de aproximativ opt sute dfe persoane.
Unii dintre sucevenii invita]i la acest eveniment au ]inut s\ precizeze c\ au fost zvonuri sau aprecieri exagerate sau eronate cu privire la nunta Elenei B\sescu [i a lui Bogdan Ionescu. „Caviarul este o poveste. A fost o nunt\ rom=neasc\, produse rom=ne[ti, inclusiv mici, c=rn\ciori (la gr\tarul `n aer liber – n.red.) [i s\rm\lu]e. Personal, am vrut s\ servesc un coniac fran]uzesc, dar mi s-a r\spuns c\ nu sunt dec=t m\rci rom=ne[ti”, a spus primarul municipiului R\d\u]i, Aurel Ol\rean. Singurul produs servit la mas\ [i care nu ar fi b\nuit sub nicio form\ c\ ar face parte din categoria produselor tradi]ionale a fost, dup\ cum a rezultat din afirma]iile lui Aurel Ol\rean, a fost somonul la cuptor cu garnitur\ de legume. Acest fel de m=ncare a fost foarte apreciat de Petru Luhan. „Pe[tele a fost foarte gustos. A fost un somon cu legume bine preparat”, ne-a spus europarlamentarul care a ad\ugat c\ a fost `nc=ntat [i de „tortul delicios” care avea o glazur\ de vanilie. „Caviarul de care s-a tot vorbit `n mass-media nu l-am v\zut. Nu `n]eleg de unde at=t tam – tam pe ceva care nu a fost”, ne-a mai spus europarlamentarul Petru Luhan.
Potrivit celor spuse de Petru Luhan, ceremonia religioas\ de la nunta mezinei pre[edintelui Rom=niei poate fi descris\ ca fiind simpl\, spiritual\ [i emo]ionant\ `n acela[i timp. ~n ce prive[te petrecerea de la Palatul Snagov, pe l=ng\ meniul foarte gustos alc\tuit din preparate rom=ne[ti a putut fi remarcat\ [i maniera foarte civilizat\ `n care s-au comportat to]i invita]ii: oameni de cultur\, oameni politici, oameni de afaceri. „S\rb\torirea nun]ii Elenei [i a lui Bogdan a fost prilejul de a consolida rela]ii interumane. A fost o `mprejurare mai pl\cut\ de a socializa, de a ne apropia nu doar prin primsa rela]iilor politice. A fost dans, voie bun\ [i nu au fost discu]ii politice `ntre noi. Cam 80% din timp l-au petrecut mul]i invita]i pe ringul de dans”, a spus Petru Luhan. El a spus c\ pe l=ng\ Aurel T\ma[ care a avut trei reprezenta]ii, a mai c=ntat Petric\ M=]u Stoian iar `n debutul petrecerii a fost un program de dansuri ]ig\ne[ti. De asemenea, la petrecere a fost [i un program de dans modern.
De men]ionat c\ la nunta Elenei B\sescu au fost invitate, dintre VIP-urile Sucevei, [i alte nume grele din zona politicului [i a administra]iei, dar care din diferite motive nu au putut onora invita]ia. Un exemplu este a lui Gheorghe Flutur – secretarul general al PDL – c\ruia, fiindc\ i-a murit so]ia – Elisabeta – cu c=teva zile `n urm\, nu a putut participa la nunt\. Nici primarul PDL de Suceava, Ion Lungu, nu a putut onora invita]ia din mai multe motive, unul fiind acela c\ tat\l s\u era pe moarte [i, de altfel, a decedat `n noaptea de s=mb\t\ spre duminic\. Nici deputatul Ioan B\lan nu a putut ajunge la nunta Elenei B\sescu. Senatorul Orest Onofrei fusese invitat la nunta Elenei B\sescu, dar nu a putut pentru c\ `n seara respectiv\ era [i el „socru mic”. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Șofer din Vicov, beat cui de dimineață, prins de radar conducând cu 123 km/h prin localitate și depășind pe linie continuă

Duminică dimineață, în jurul orei 09:41, pe str. Ștefan cel Mare în localitatea Bivolăria – …

No comments

  1. scursuri, ciuirucuri, mizerie, nu mai trebuie mentionate astfel de manifestari, lasati sa-si inece amarul in muzica lor tiganeasca acompaniata de supusele lor lichele, care intr-un final vor trebui extipati !

  2. Madam Ardelean sa ai parte numai de produse romanesti mititei, sarmale chisca etc. Parca ti-ai mai tras o masina…produs strain!

  3. D-le Olarean eu vred ca ai baut un cognac Unirea……..ca alea frantuzesti nu prea stiai cum sa la pronunti……

  4. Rudele din Suceava ,verisaora a fost????L-AM VAZUT PE SOTUL EI SINGUR.