Sunday , April 28 2024

Audit la ministerul lui Udrea: Jaf pe bani publici, spune noul ministru

Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat luni că rezultatul auditului efectuat la nivelul ministerului arată un “jaf cu banul public” şi ” o bătaie de joc cu fondurile europene” a fostei conduceri.
“Concluzia auditului: jaf cu banul public, și este un cuvîânt greu și la care m-am gândit dacă să îl folosesc, dar rezultatul auditării este acela că avem de-a face cu un dispreț cu banul public și pentru cetățean, o bătaie de joc cu fondurile europene. Ministerul are ca obiectiv dezvoltarea durabilă a României și cine e la conducerea ministerului trebuie să țină cont de acest obiectiv strategic”, a spus Hellvig.
“Pe 27 mai, fostul ministru Udrea mă anunța că așteaptă momentul să îi cer scuze sau să îi mulțumesc pentru activitatea de la MDRT. Pentru ce a identificat auditul și pentru ce nereguli identificăm zi de zi, doamna Udrea, nu vă vom mulțumi niciodată, şi nici cetățenii care au contribuit la buget cât ați fost la conducere”, a completat Hellvig.
Planurile de achiziţii ale MDRT pentru perioada 2009-2012 au inclus cumpărarea de capace de toaletă în valoare de 15.000 de euro, potrivit rezultatelor unui audit efectuat în instituţie, a declarat luni Hellvig.
El nu făcut public numărul capacelor de toaletă. “V-am spus suma. Nu mă ocup de capacele de WC în minister”, a spus Hellvig.
El a prezentat luni concluziile unui raport de audit în MDRT pentru perioada în care conducerea instituţiei a fost asigurată pe Elena Udrea (PDL).
În ceea ce priveşte Compania Naţională de Investiţii şi Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii concluzia auditului este că a avut loc un “jaf cu banul public”, potrivit lui Hellvig.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …

One comment

  1. era normal sa achizitioneze capace corespunzatoare, la ce papa ea zilnic, ii cam mirosea gura….