Tuesday , May 7 2024

CTP despre meciul Ponta – Basescu: Batausul cartierului a devenit intelept?

Cristian Tudor Popescu a declarat la România TV.că premierul Victor Ponta nu a înregistrat o victorie mergând la Bruxelles, dar critică şi atitudinea afişată de preşedintele Traian Băsescu.
Conflictul dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta şi-a derulat un episod important joi, când premierul a mers la Consiliul European de la Bruxelles, în ciuda avertismentelor preşedintelui.
În acelaşi timp, Traian Băsescu  a renunţat la participarea la reuniunea din capitala Belgiei, iar întreaga situaţie a fost comentată de ziaristul Cristian Tudor Popescu în emisiunea Ultima Oră, de la România TV.
“Dacă discutăm din punct de vedere formal, democratic, dacă vrem să fim riguroşi, nu este o victorie a domnului Ponta. Ceea ce a spus Traian Băsescu astăzi ar putea fi considerat un discurs înţelept, diplomatic, legalist, dar nu este aşa.
Pentru că domnul Băsescu a avut grijă să-şi construiască în ani şi ani de zile un orizont de aşteptare, pentru electorat, pentru public, bazat pe principiul lui Lenin: Care pe care! În nenumărate situaţii domnul Băsescu a înţeles să încerce să rezolve aceste situaţii pe bază de atacuri, de mârlănii, de agresivităţi fără limită. Acum, domnul Băsescu literalmente se plânge că domnul Ponta l-a nedreptăţit şi că a încălcat o hotărâre a Curţii Constituţionale.
Dar asta, în percepţie publică, arată ca şi cum bătăuşul cartierului se duce la poliţie să se plângă că i s-a umflat un ochi. Cum arată asta? Ce-o să creadă publicul din cartier? Că bătăuşul a devenit înţelept? Nu! Că e pe ducă! Că a început să dea semne de slăbiciune, că îi e frică.
Mai ales că domnul Ponta a avut grijă să plaseze ameninţarea aceea cu suspendarea, cu întoarcerea la popor, în cazul în care Traian Băsescu s-ar fi dus la Bruxelles. În ochii publicului, ce s-a întâmplat acum arată în termeni de meci”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Vezi si

Vremea devine mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult în următoarele două săptămâni

Vremea în următoarea lună va fi mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult …