Tuesday , April 30 2024

Acasa la pustiul-Rubik de la "Romanii au talent"

Cristian Leana, pustiul de 17 ani care a ocupat locul al treilea in marea finala a emisiunii “Romanii au talent”, dupa ce a rezolvat trei cuburi Rubik cu o singura mana in timp ce era legat la ochi, traieste intr-un univers propriu. Il intereseaza doar pasiunile lui, nu are o prietena si stie exact ce va face “cand va fi mare”. Culmea insa, cu toate ca poate rezolva un cub in 14 secunde, pustiul-minune nu-si stie pe de rost propriul numar de telefon!
Reporterii CANCAN au patruns, ieri, in universul lui Cristi, cel care i-a uimit pe romani cu talentul sau. Baiatul locuieste la curte, intr-o casa modesta cu doar doua camere din cartierul Chitila, iar cea mai mare parte a timpului si-o petrece in fata calculatorului.
Incaperea in care se afla biroul lui nu masoara mai mult de doi metri si este plina cu lucruri personale , dar si cateva “de imprumut” de la parinti, pe care le gazduieste fara suparare. Cutiile cu incaltaminte, prosoapele si tricourile sunt bine aranjate, desi spatiul nu este foarte mare. In colt exista o soba de teracota, ca la casele de altadata, iar alaturi de ea stau si elemente ceva mai moderne – un ventilator si un cuptor cu microunde. Nu puteau lipsi cuburile Rubik, care se afla peste tot.
foto: cancan.ro
In cea de-a doua camera sunt doua paturi, un televizor, iar pe pereti sunt mai multe icoane, semn ca parintii lui sunt oameni credinciosi. Lui Cristian nu-i plac cluburile si nu are inca o prietena. Cluburile sunt prea zgomotoase, spune el. In schimb, este pasionat de fotbal si timpul liber il dedica pregatirii pentru viitoarea sa cariera, la care se gandeste de acum, desi are doar 17 ani. “Ma pregatesc pentru Facultatea de Automatica, imi doresc sa devin programator. Oricum, vreau ceva in domeniul calculatoarelor”, a declarat Cristian Leana. Pustiul-minune a dezvaluit si cum a ajuns sa rezolve cubul intr-un timp record. “Am inceput acum un an si jumatate, am muncit mult si m-am perfectionat. Imi place ceea ce fac, ma relaxeaza. Momentan nu am o prietena, este timp si pentru asta. Ma axez pe studiu, invat pentru facultate”, a mai spus el. In timpul liber se plimba cu bicicleta, joaca fotbal si se distreaza cu prietenii, care nu ii lipsesc. Chiar daca este un geniu, pustiul nu-si stie numarul de telefon pe de rost. “Spuneti-mi numarul vostru si va dau eu bip. Nu-mi stiu numarul de telefon pe dinafara”, a spus amuzat Cristi, in timp ce vecinii sai il felicitau pentru performanta obtinuta.

Vezi si

Actorul Gerard Depardieu, chemat la poliție pentru a fi interogat și reținut la Paris după acuzațiile de agresiune sexuală

Actorul francez Gérard Depardieu a fost convocat luni pentru a fi dus în custodie la …