Monday , May 6 2024

Trei braconieri din Borsa, cautati de politisti dupa ce au `mpuscat cinci caprioare

Animalele, dintre care trei erau gestante, au fost `mpu[cate pe raza Ocolului Silvic C=rlibaba n autorii, de[i identifica]i de poli]i[ti, nu au fost `nc\ prin[i

S=mb\t\ diminea]\ `n jurul orei 08.00 poli]i[tii din C=rlibaba, au fost sesiza]i printr-un apel la 112, de Br\du] C., subinginer `n cadrul Ocolului Silvic (OC) C=rlibaba, cu privire la faptul c\, persoane necunoscute au braconat mai multe cervide.
Poli]i[tii deplasa]i la fa]a locului au stabilit c\ au fost braconate un num\r de cinci cervide, respectiv un mascul [i patru femele dintre care trei erau gestante. ~n imediata apropiere a fost identificat un autoturism marca Fiat Ducato cu numere de `nmatriculare din jude]ul Maramure[ [i mai multe butoaie din plastic, cu carne rezultat\ în urma tran[\rii animalelor. De asemenea pe drumul ce face leg\tura între comuna C=rlibaba [i herghelia ,,Lucina’’, au fost g\site un num\r de trei tuburi metalice rezultate în urma folosirii pentru comiterea faptei, a armelor de foc.
De asemenea, s-a stabilit c\ a participant la braconaj [i un alt autoturism marca Jeep, condus de Gabriel Timi[, de 24 ani din ora[ul Bor[a, jude]ul Maramure[. În urma verific\rilor în bazele de date, s-a stabilit c\ proprietarul acestui autoturism este Istrate Timi[ de 49 ani, tat\l t=n\rului. Totodat\, poli]i[tii au mai stabilit c\ proprietarul autoturismului g\sit la fa]a locului este Dumitru Mihali de 36 ani, ambii din ora[ul Bor[a, jude]ul Maramure[.
Autoturismul identificat la fa]a locului a fost ridicat în vederea continu\rii cercet\rilor [i indisponibilizat în curtea Poli]iei Municipiului Cîmpulung Moldovenesc. Din verific\rile efectuate în bazele de date, a rezultat faptul c\ cei trei nu sunt de]in\tori legali de arme/muni]ie pentru v=n\toare. „În cauz\ s-a întocmit dosar penal pentru s\v=r[irea infrac]iunii de braconaj, fapt\ prev. [i ped. de art.42 pct.1 lit. a ( braconaj cinegetic ) din Legea nr.407/2006-R, fa]\ de T. Istrate, T. Gabriel [i M. Dumitru”, se arat\ `ntr-un comincat trimis de Inspectoratul Jude]ean de Poli]ie Suceava. Oamenii legii continu\ cercet\rile pentru prinderea autorilor [i tragerea lor la r\spundere. (P.B.)

Vezi si

”Argumentele tăcute” ale Învierii lui Hristos – Pastorala ÎPS Părinte Calinic la Praznicul Învierii Domnului – 2024

PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER, ȘI DREPTMĂRITORILOR CREȘTINI DIN ARHIEPISCOPIA SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR Har, pace și …