Monday , April 29 2024

Concurs de creativitate `n domeniul software, organizat de Colegiul National de Informatica “Spiru Haret”

~n perioada 4- 6 aprilie, colegiul sucevean va g\zdui cea de-a IX-a edi]ie a concursului “Linfo@SV” N ultima zi alocat\ `nscrierilor este 22 martie
La `nceputul lunii aprilie, Colegiul Na]ional de Informatic\ “Spiru Haret” organizeaz\ cea de-a IX-a edi]ie a concursului de creativitate `n domeniul software “Linfo@SV”, concurs ce a reu[it s\ devin\ o tradi]ie `n peisajul competi]ional al `nv\]\m=ntului de informatic\. Concursul care se adreseaz\ deopotriv\ elevilor de gimnaziu cât [i elevilor de liceu, se va
desf\[ura `n perioada 4- 6 aprilie, `n incinta colegiului sucevean.
“Ca în fiecare an suntem preocupa]i de depistarea [i promovarea valorilor autentice, iar `n acest sens Colegiul Na]ional de Informatic\ “Spiru Haret” organizeaz\ cea de-a IX-a edi]ie a acestei competi]ii. Prestigiul acestui concurs are la baz\ atât calitatea [i nivelul ridicat al problemelor propuse, cât [i elevii premia]i, mul]i fiind ast\zi speciali[ti în domeniul soft la diferite institu]ii din întreaga lume”, a declarat Virginel Iordache, directorul colegiului sucevean.
Elevii apar]in=nd `nv\]\m=ntului liceal vor avea de elaborat fie un soft educa]ional, un soft utilitar [i jocuri, fie pagini WEB, cu tema “Solidaritate `ntre genera]ii”. Elevii apar]in=nd claselor a III-a sau a IV-a vor participa la un concurs de desene pe calculator cu tema “Lumea pove[tilor”. În timpul concursului elevii vor realiza un desen pe calculator sau o prezentare PowerPoint a uneia dintre pove[tile lui Slavici, Andersen sau Creang\.
Pentru elevii din cadrul sec]iunii “~nv\]\m=nt gimnazial”, concursul const\ `ntr-un test gril\ alc\tuit din probleme de logic\ [i de matematic\ cu grade diferite de dificultate.
Ultima zi alocat\ `nscrierilor este 22 martie. Sus]inerea lucr\rilor se va face cu ajutorul calculatorului [i a video-proiectorului, iar instalarea lucr\rilor pe calculatoare se va face de c\tre fiecare participant `n seara zilei de 4 aprilie. Chiar dac\ proiectul este realizat de c\tre o echip\ format\ de mai mul]i elevi, la concurs poate participa numai unul, cel care va prezenta lucrarea `n fa]a comisiei.
“Doar `n competi]ie putem promova [i antrena valorile, iar an de an, prin participarea la concursurile [colare na]ionale [i rezultatele remarcabile ob]inute în competi]iile interna]ionale, elevii din România au dovedit c\ sunt capabili de performan]e deosebite”, a mai ad\ugat Iordache. (Adelina T.)

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …