Tuesday , May 14 2024

Universitatea “Stefan cel Mare” va gazdui la sf=rsitul acestei luni o bursa a locurilor de munca pentru studenti


Bursa locurilor de munc\ se adreseaz\ studen]ilor de la facult\]ile de inginerie [i are ca scop conectarea companiile din industria româneasc\ cu mediul universitar sucevean N la Bursa locurilor de munc\ din cadrul USV particip\ companii precum Egger România, Global Design Suceava, Sidem, Tera Construct Boto[ani, Tehofalt, Prometal dar [i institu]ii publice precum Agen]ia Jude]ean\ de Ocupare a For]ei de Munc\ [i Camera de Comer] [i Industrie Suceava

~n ultima zi a lunii februarie, `n aula universit\]ii din cadrul corpului E va avea loc Bursa locurilor de munc\, astfel studen]ii suceveni av=nd [ansa de a `nt=lni angajatori din industrie dar [i din institu]ii de stat, evenimentul organizat `n colaborate cu PLM-Adaptor av=nd scopul de a conecta companiile din industria româneasc\ cu mediul universitar. Proiectul PLM-Adaptor sus]ine dezvoltarea resurselor umane printr-o investi]ie de 2,4 milioane de euro cofinan]at\ din Fondul Social European prin Programul Opera]ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul PLM – Adaptor promoveaz\ parteneriatul între institu]iile de înv\]\mânt superior [i firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educa]ie [i formare profesional\ cu dinamica pie]ei muncii.
La Bursa locurilor de munc\ din Suceava particip\ companii precum Egger România, Global Design Suceava, Logicad, Minco Serv, Sidem, Tera Construct Boto[ani, Tehofalt, Besliu, Prometal, Scudas [i dou\ institu]ii publice, respectiv Agen]ia Jude]ean\ de Ocupare a For]ei de Munc\ [i Camera de Comer] [i Industrie Suceava.
Pentru a cre[te eficien]a procesului de recrutare, desf\[urarea evenimentului este împ\r]it\ în dou\ sec]iuni, respectiv sesiunea de prezent\ri, alc\tuit\ din expunerea proiectului [i a rezultatelor înregistrate în regiunea Suceava, a firmelor participante [i a locurilor de munc\ disponibile [i sesiunea de scurte interviuri în care studen]ii se prezint\ în fa]a angajatorilor [i depun cv-urile. Evenimentul va debuta `ncep=nd cu orele 10:00, c=nd un reprezentantul local din cadrul proiectului PLM Adaptor va sus]ine un discurs de `nceput, urmat de un discurs sus]inut de un reprezentant al unei institu]ii publice, fie Agen]ia Jude]ean\ pentru Ocuparea For]ei de Munc\ Suceava, fie Camera de Comer] [i Industrie. Dup\ prezentarea companiilor participante, sesiune programat\ pentru orele 11:00, vor urma sesiunile de interviuri [i depunerea cv-urilor de c\tre studen]ii care iau parte la t=rgul de joburi.
Asemenea burse de munc\ se desf\[oar\, `n cursul acestei luni, în toate cele [apte centre universitare înscrise în proiect, respectiv în Oradea, Petro[ani, Gala]i, Bac\u, Constan]a, Br\ila, Suceava.
Principalul obiectiv al proiectului este cre[terea adaptabilit\]ii [i flexibilit\]ii pentru 700 de studen]i din cadrul a [apte universit\]i (Universitatea din Oradea, Universitatea din Petro[ani, Universitatea Maritim\ – Facultatea de Inginerie din Br\ila, Universitatea Dun\rea de Jos, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bac\u, Universitatea „{tefan cel Mare” din Suceava), astfel încât tranzi]ia studen]ilor c\tre pia]a muncii s\ fie mai corect [i mai u[or f\cut\ prin adaptarea cuno[tin]elor studen]ilor la mediul de afaceri. Totodat\, pân\ la finalul proiectului în 2012, PLM-Adaptor mai urm\re[te sc\derea migra]iei for]ei de munc\ din zonele declarate defavorizate ale României, inserarea `n industrie a celor 700 de studen]i dar [i crearea premiselor necesare întreprinderilor române[ti de a se integra in spa]iul economic [i tehnologic al Uniunii Europene.
Bursa Locurilor de Munc\ este dedicat\ exclusiv studen]ilor facult\]ilor de inginerie din cadrul USV care au absolvit cel pu]in un modul de studiu din cadrul proiectului PLM – Adaptor, proiectul adres=ndu-se studen]ilor la nivel de licen]\ sau de masterat, fiecare modul având 12 lec]ii iar fiecare curs desf\[urându-se pe durata a ore ore.
N [anse mai mari de angajare [i pentru studen]ii economi[ti ai USV
Studen]ii facult\]ii de {tiin]e Economice [i Administra]ie Public\ din cadrul USV au posibilitatea de a `nt=lni reprezentan]i ai mediului de afaceri sucevean `n cadrul unui proiect (PractTeam) ce urm\re[te dezvoltarea aptitudinilor de munc\ ale studen]ilor economi[ti în perioada stagiilor de preg\tire practic\. ~n cursul lunii februarie, la FSEAP se desf\[oar\ `nt=lniri de tip focus-grup `ntre membrii echipei de proiect [i studen]i economi[ti pentru identificarea nevoilor cu privire la stagiile de preg\tire practic\ a studen]ilor. Discu]iile se vor axa pe con]inutul programei de practic\ [i urm\resc s\ scoat\ `n eviden]\ elementele care pot fi `mbun\t\]ite `n vederea adapt\rii stagiilor de practic\ la nevoile studen]ilor economi[ti [i pie]ei muncii. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Șofer din Vicov, beat cui de dimineață, prins de radar conducând cu 123 km/h prin localitate și depășind pe linie continuă

Duminică dimineață, în jurul orei 09:41, pe str. Ștefan cel Mare în localitatea Bivolăria – …