Monday , May 13 2024

Ionel Arsene, fostul șef al CJ Neamț, va fi extrădat din Italia. Baronul PSD va executa 6 ani și 8 luni închisoare

Curtea supremă din Italia a decis ca Ionel Arsene să fie extrădat în România, unde trebuie să execute o pedeapsă de aproape șapte ani de închisoare, a anuțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

„Ministerul Justiției tratează toți fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităților din țară”, a spus Gorghiu.

„ Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv, de instanța română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență. Statul român este preocupat ca justiția să fie făcută până la capăt. Mulțumesc tuturor autorităților implicate!”, a adăugat ministrul român al Justiției.

Curtea de Apel din Bari decisese încă de luna trecută predarea baronului de Neamț către autoritățile din România, însă acesta a atacat decizia cu apel, relatează HotNews.

Pe numele lui Arsene există un mandat european de arestare. Pe 27 martie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost reţinut la Bari, in Italia.

În 10 martie 2023, Ionel Arsene a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. Decizia e definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel Brașov. Arsene a părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței.

Ionel Arsene a fost și președinte al PSD Neamț, începând din 2013, fiind unul dintre baronii locali ai PSD, și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

Vezi si

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni, pe regiuni. Se încălzește și vor fi ploi

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii transmit că …