Thursday , May 16 2024

Guvernul a alocat 2 milioane de euro pentru spitale si finalizarea unor investitii din Suceava

„Chiar dac\ e criz\, politica de investi]ii va continua”, a spus Gheorghe Flutur, pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava
Guvernul a decis, miercuri, efectuarea celei de-a doua rectific\ri a bugetului din acest an, `n baza c\reia s-au operat mai multe modific\ri la bugetele institu]iilor din teritoriu. ~n ce prive[te jude]ul Suceava, pe[edintele Consiliului Jude]ean (CJ), Gheorghe Flutur, a declarat c\ Guvernul a alocat dou\ milioane de euro `n plus pentru spitale din jude] [i pentru lucr\ri de asfalt\ri de drumuri, canaliz\ri [i aduc]iuni de ap\ `n vederea finaliz\rii unor investi]ii din localit\]i ale jude]ului.
Gheorghe Flutur a declarat c\, `n urma rectific\rii bugetare, de la Ministerul S\n\t\]ii a acordat noi sume de bani, echivalentul a aproximativ un milion de euro, pentru spitalele din jude]. El a precizat c\ a fost alocat\ suma de 1,5 milioane de lei pentru Spitalul Jude]ean de Urgen]\ „Sf=ntul Ioan cel Nou” Suceava, urm=nd s\ fie continuate lucr\rile de modernizare a blocului operator [i achizi]ionare de aparatur\ medical\ performant\. Totodat\, pentru Spitalul de Psihiatrie din Siret s-au alocat 800.000 de lei [i al]i 500.000 de lei pentru Spitalul Or\[enesc din Siret. La Spitalul din Gura Humorului a fost alocat\ suma de 790.000 de lei pentru finalizarea lucr\rilor de repara]ie, iar la Spitalul Municipal C=mpulung Moldovenesc a fost alocat\ suma de 390.000 de lei. „La Vatra Dornei nu s-au alocat fonduri suplimentare din cauz\ c\ administra]ia local\ nu a reu[it s\ foloseasc\ suma de un milion de lei alocat\ `n urm\ cu mai multe luni pentru lucr\ri de repara]ii”, a spus Gheorghe Flutur.
Pre[edintele CJ Suceava a mai declarat c\, `n urma rectific\rii bugetare, Guvernul a mai alocat echivalentul unui milion de euro pentru localit\]i din jude]ul Suceava pentru finalizarea unor investi]ii de asfalt\ri de drumuri, re]ele de ap\ [i canalizare. „Sunt lucr\ri pe ultima sut\ de metri. E concentr\m pe cele care se pot finaliza `n lunile noiembrie [i decembrie”, a spus pre[edintele CJ Suceava.
Gheorghe Flutur a subliniat c\ aceste fonduri au fost alocate de Guvern `n condi]ii de criz\ ceea ce confirm\ faptul c\ actuala guvernare pune accentul pe investi]ii. „Chiar dac\ e criz\, politica de investi]ii va continua”, a spus pre[edintele CJ Suceava. (D.P.)

Vezi si

Loc de joacă modernizat de firmele de salubrizare lângă biserica Sf. Andrei din Burdujeni

Firmele de salubrizare Diasil și Ritmic fac două noi locuri de joacă în Suceava, unul …