Tuesday , April 30 2024

Scriitor si jurnalist BBC recurge la sinucidere asistata

Scriitorul Terry Pratchett, care e totodată şi jurnalist la BBC, a anunţat că va recurge la sinucidere asistată.

Militant al legalizării dreptului la eutanasiere şi autor al controversatului documentar BBC despre sinuciderea asistată a unui milionar în decembrie 2009, Pratchett, diagnosticat cu Alzheimer în 2008, a decis că această metodă e perfectă pentru ca şi el să-şi încheie socotelile cu viaţa.

El a primit recent de la singura clinică din lume unde se practică eutanasierea umană, Dignitas, din Elveţia, formularele legate de această procedură la care doreşte să fie supus şi a afirmat că intenţionează să le semneze în curând”. Anunţul scriitorului a reamintit de scandalul pe care Pratchett l-a stârnit în vara acestui an, când BBC a difuzat un documentar de-al său, în care a prezentat sinuciderea milionarului Peter Smedley, 71 de ani, eveniment filmat pe cameră minut cu minut şi prezentat fără nici un fel de cenzură oamenilor.

În imaginile cutremurătoare, Smedley, suferind de o boală degenerativă incurabilă, bea un amestec de barbiturice, o roagă pe soţia lui să fie puternică şi apoi o sărută pentru ultima dată. Bărbatul cere apă, se chinuieşte să respire, chipul i se înroşeşte puternic şi apoi capul îi cade pe o parte. Difuzarea secvenţelor a declanşat o avalanşă de proteste, BBC fiind acuzat că ar încuraja sinuciderea asistată. (Libertatea)

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …