Tuesday , May 14 2024

Moscova a fost atacată din nou de ucraineni cu drone. O clădire atacată și duminică a fost lovită

Apărarea aeriană rusă a doborât “mai multe” drone care vizau regiunea Moscovei, a declarat primarul Serghei Sobyanin. Una dintre drone a lovit un turn care fusese atacat şi duminică, scrie The Guardian. Ministerul rus al Apărării a declarat că două drone au fost distruse de sistemele de apărare aeriană în districtele Odintsovo şi Narofominsk, în apropiere de Moscova, în timp ce o a treia a fost blocată şi s-a prăbuşit în capitală, a relatat, marţi dimineaţă, agenţia de presă de stat rusă Tass.

Ministerul a dat vina pe Kiev pentru aceste atacuri. Sobyanin a declarat, într-o postare pe Telegram, că nu au fost raportaţi răniţi. “Faţada de la etajul 21 a fost avariată. Geamurile pe 150 de metri pătraţi au fost sparte”, a spus el.

Aeroportul Vnukovo din Moscova a fost, de asemenea, închis temporar, iar zborurile au fost redirecţionate.

Atacurile au avut loc la două zile după ce preşedintele ucrainean Volodimr Zelenski a declarat că războiul vine în Rusia, după ce trei drone au fost doborâte duminică deasupra Moscovei, deşi Ucraina nu a recunoscut responsabilitatea pentru aceste atacuri. “Treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei – în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare. Acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut corect”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn de duminică.

 

Vezi si

Putin pune un nou ministru la Apărare. Şoigu, numit secretar al Consiliului rus de Securitate în locul lui Patruşev 

Actualul ministru rus al apărării Serghei Şoigu nu va mai face parte din noul guvern …