Sunday , May 12 2024

A murit actrița britanică Glenda Jackson, dublă laureată cu Oscar. Avea 87 de ani

Glenda Jackson, actriță de două ori câștigătoare a premiului Oscar, care a intrat în politică, fiind parlamentar britanic, după ce s-a retras din lumea filmului, a murit la vârsta de 87 de ani.

Agentul lui Jackson, Lionel Larner, a declarat că a murit joi, 15 iunie, la casa ei din Londra, după o scurtă boală. El a spus că Glenda terminase recent filmările „The Great Escaper”, în care a jucat împreună cu Michael Caine.

Născută într-o familie din clasa muncitoare în 1936, în Birkhenhead, nord-vestul Angliei, Jackson s-a format la Academia Regală de Artă Dramatică din Londra. Ea a cântat cu Royal Shakespeare Company și a devenit una dintre cele mai mari vedete britanice din anii 1960 și 70 și a câștigat două premii Oscar, pentru „Women in Love” în 1971 și „A Touch of Class” în 1974.

Mai târziu a intrat în politică, câștigând alegerile pentru Parlamentul britanic în 1992. A petrecut 23 de ani ca parlamentar al Partidului Laburist, fiind ministru al Transporturilor în primul guvern al lui Tony Blair, în 1997.

Vezi si

Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţianul Nemo a câştigat Eurovision 2024, o ediţie plină de tensiuni politice, triumfând într-un concurs …