Monday , April 29 2024

Nouă morți și șapte răniți într-un atac la un mall din Texas

Nouă oameni au fost împușcați mortal și cel puțin șapte au fost răniți după ce un bărbat a deschis focul asupra mulțimii, într-un mall din Texas. Martorii spun că atacatorul mergea pe trotuar și trăgea cu arma în toate direcțiile. Potrivit autorităților, acesta a fost ucis la fața locului de către un polițist. Guvernatorul Texasului a calificat atacul armat drept o “tragedie de nedescris”.

Medical City Healthcare, care administrează 16 spitale în zonă, a declarat într-un comunicat că centrele sale de traumatologie tratau victimele rănite, cu vârste cuprinse între 5 şi 61 de ani. Spitalul nu a precizat în ce stare se aflau victimele. Atacatorul a fost anihilat la faţa locului de către un poliţist, a transmis postul TV WFAA, afiliat ABC, citându-l pe şeriful comitatului Collin.

“Mergea, practic, pe trotuar şi … trăgea cu arma”, a declarat pentru postul de televiziune un martor ocular. “Trăgea în toate direcţiile”. Pe trotuarele din afara mall-ului se văd sânge şi cearceafuri albe care acopereau ceea ce păreau a fi cadavre. “Oamenii legii sunt la faţa locului la Allen Premium Outlets. O anchetă este în desfăşurare. Vă rugăm să evitaţi zona până la o nouă actualizare”, a scris Departamentul de Poliţie din Allen într-o postare pe Twitter.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a calificat atacul armat drept o “tragedie de nedescris”, într-o declaraţie scrisă în care asigură că statul este pregătit să ofere orice asistenţă de care ar putea avea nevoie autorităţilor locale din Allen, o comunitate cu aproximativ 100.000 de locuitori.

Vezi si

Situaţia de pe front s-a ”deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene

Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat duminică în social media că situaţia de …