Friday , May 3 2024

Ea este Darya Trepova, tânăra care i-a oferit premiul cu explozibil bloggerului ucis în explozia dintr-o cafenea din Sankt Petersburg. Sunt 30 de răniți

Darya Trepova, o tânără în vârstă de 26 de ani din Sankt Petersburg, este principala suspectă în atentatul în care a fost omorât Vladlen Tatarsky, un celebru propagandist militar rus, blogger de război.

Darya Trepova a fost filmată de camerele de supraveghere în timp ce intra în cafeneaua din Sankt Petersburg a liderului Wagner în care s-a desfăşurat evenimentul la care a participat şi Vladlen Tatarsky. Tânăra avea în braţe o cutie în care se afla premiul plin cu TNT pe care propagandistul militar rus l-a primit în timpul evenimentului şi care a explodat la scurt timp, omorându-l pe loc.

Potrivit presei din Rusia, Darya Trepova este cunoscută printre forţele de ordine, ea participând în dese rânduri la protestele organizate în Sankt Petersburg împotriva războiului din Ucraina.

Anchetatorii o consideră, în acest moment, principala suspectă în atentatul cu bombă de la cafenea, iar presa rusă scrie că ea s-ar afla printre răniți. Potrivit medicilor, starea ei de sănătate nu este una foarte gravă.

Pe imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum tânăra ţine în braţe o cutie, iar ulterior, alte imagini o arată alături de Vladlen Tatarsky, imediat după ce acesta a primit premiul sub forma unei statuete care avea în interior TNT.

Forțele de securitate au efectuat o percheziție în apartamentul unei femei din Sankt Petersburg, din raionul Pușkin, care este suspectată de implicare în explozia produsă în cafenea, relatează RBK. După cum transmite portalul 78.ru, percheziția a fost efectuată de OMON și FSB.

Potrivit publicației “Fontanka”, după un timp de acolo a fost scoasă o femeie – se presupune că mama suspectei -, care a fost dusă la secție.

În timpul unei seri de creație desfășurate în cafenea, bloggerul militar a fost ucis, iar potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății, au fost rănite 30 de persoane, din care 24 au fost spitalizate.

Vezi si

Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu

Reprezentanții Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu. Ei analizează propunerea făcută în cadrul …