Tuesday , April 30 2024

 Primăria Vicovu de Sus va amenaja 25 de insule ecologice destinate colectării selective a deșeurilor

 “Îmi doresc ca prin acest proiect, în valoare de 426.000 de euro, să reducem semnificativ cantitatea de deșeuri reziduale aruncate la întâmplare și să beneficiem cu toții de un mediu curat, sănătos și prietenos cu noi”, a precizat primarul Vasile Iliuț.

Primăria Vicovu de Sus va amenaja în perioada următoare, pe toată raza localității, 25 de puncte dotate cu insule ecologice digitale destinate colectării selective a deșeurilor.

Anunțul a fost făcut de primarul Vasile Iliuț, care a precizat că investiția se ridică la 426.000 de euro, bani alocați de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

“Îmi doresc ca prin acest proiect, alături de cel privind construirea unui Centru de Colectare cu Aport Voluntar, care este deja în implementare, să reducem semnificativ cantitatea de deșeuri reziduale aruncate la întâmplare, pentru ca, într-un final, să beneficiem cu toții de un mediu curat, sănătos și prietenos cu noi, cei binecuvântați să trăim în această frumoasă zonă a Bucovinei”, a precizat Vasile Iliuț.

Cu 12,5 milioane de euro, orașul Vicov de Sus ocupă locul 9 într-un top al orașelor în privința fondurilor europene accesate doar prin PNNR.

“În perioada imediat următoare urmează să tragem linie pentru cererile de finanțare depuse în a doua jumătate a anului trecut, privind proiectele pe care dorim să le implementăm la nivelul orașului nostru cu finanțare integrală prin Planul National de Redresare și Reziliență”, a conchis primarul Vasile Iliuț. (D.C.)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …