Tuesday , April 30 2024

1.700 de mame și aproximativ 5.400 de copii refugiați au trecut prin Vama Siret de la începutul războiului din Ucraina

Până la acest moment, peste 500 de minori ucraineni refugiați în județul Suceava au fost înregistrați pe platforma PRIMERO, cu ajutorul căreia sunt îndrumați către servicii specializate. De la începutul conflictului armat, au beneficiat de serviciile DGASPC, în Centrul Blue Dot din Vama Siret, un număr de 3.400 minori ucraineni, din care mai mult de 1.400 erau neînsoțiți, fiind asistați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători mai departe.

Județul nostru găzduiește un număr destul de mare de refugiați, mame și copii în special, astfel că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a amplificat activitatea pe teren, pentru identificarea celor care au nevoie de sprijin pentru acomodare, integrare pe piața muncii, integrare școlară și socială. Se continuă înregistrarea pe platforma PRIMERO a minorilor ucraineni de pe teritoriul județului Suceava și se identifică nevoile acestora și ale persoanelor care îi însoțesc, în special mamele acestora. Până la acest moment, peste 500 de minori ucraineni refugiați în județul Suceava au fost înregistrați cu ajutorul acestui software.

În săptămâna 30 septembrie-6 octombrie a.c., în Vama Siret 12 copii și 25 de adulți au beneficiat de servicii sociale la Centrul Blue Dot, și anume consiliere, suport emoțional, respiro, sprijin material, sprijin pentru transport sau cazare etc. Patru minori ucraineni neînsoțiți au trecut prin vamă, însă erau împreună cu persoane delegate de părinții acestora.

Statisticile DGASPC Suceava arată că, de la începutul conflictului armat, în jur de 1.700 de mame/adulți și aproximativ 5.400 de copii au trecut prin Spațiile BLUE DOT din Vama Siret, une s-au împărțit pliante mamelor cu copii, s-a distribuit apă și mâncare pentru bebeluși, materiale igienice, cărucioare pentru copii, cartele telefonice, pampers, produse igienice, jucării, mâncare, cu sprijinul UNICEF, HHC, TAR, Salvați Copiii și al celorlalte organizații din vamă. În total, au beneficiat de serviciile DGASPC un număr de 3.400 minori ucraineni, din care mai mult de 1.400 erau neînsoțiți și au fost asistați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători mai departe alături de persoanele pe care părinții le-au împuternicit pentru a-i însoți. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …