Thursday , May 2 2024

Proiect de reducere a infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean, aprobat de CJ Suceava

Consiliul Județean Suceava a adoptat, vineri,  în unanimitate, cu 35 de voturi exprimate, un proiect de hotărâre inițiat de președintele Gheorghe Flutur pentru reducerea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel nou” Suceava.

Ședința Consiliului Județean a avut un caracter extraordinar, s-a ținut vineri dimineață și în urma acesteia a fost aprobat proiectul care, cu tot cu TVA, se ridică la echivalentul a 3,4 milioane euro. Iar fondurile pot să fie accesate din PNRR.

„Este vorba de modificarea infrastructurii existente, de cumpărarea, în special la laboratorul de microbiologie, de aparatură modernă pentru depistarea într-un timp mult mai scurt, din fașă aș putea spune, a infecțiilor nosocomiale. Aceste dotări ne vor da posibilitatea să evităm apariția acestor infecții în secțiile de la Spitalul Județean Suceava. E un lucru pe care noi îl urmărim de mult și ne bucurăm că avem această posibilitate”, a spus Gheorghe Flutur la ședința de vineri dimineață.

Nu mai puțin de 17 milioane de lei este valoarea totală a proiectului pentru întărirea capacității instituționale de reducere a riscului de infecție nosocomiale. Aplicația va fi depusă luni, pe platforma PNRR. (D.P.)

Vezi si

USV a scos la concurs șapte locuri de muncă auxiliare

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a scos la concurs, în această perioadă, șapte locuri …