Monday , April 29 2024

Subiectele la Română la Bac, pentru profilul real și filiera vocațională. Comedia la subiectul al III-lea

Elevii de la real, cei de la filierele tehnologică și vocațională au primit luni la examenul de Bacalaureat varianta 6 de subiect, un text la prima vedere din Nicolae Iorga, „Doamna Elena Cuza”, iar la ultimul subiect un eseu despre o comedie studiată, conform edupedu.

Elevii au avut, la subiectul I.B., de scris un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”, notează edupedu, care a publicat subiectele.

Subiectul al II-lea – notat cu 10 punte, a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – „Întunecare”.

Subiectul al III-lea – absolvenții au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate – este notat cu 30 de puncte.

Proba a început la ora 9:00, iar accesul în sală s-a făcut până la ora 8:30.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație publică subiectele și baremul de corectare pentru proba scrisă la Limba română la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …