Monday , May 6 2024

Rusia îi amenință pe „românii răzbunători” și „bulgarii laşi” că va folosi racheta nucleară Satan 2 

Directorul general al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, a avertizat luni, 6 iunie, că pentru folosirea rachetei balistice intercontinentale Sarmat, numită și Satan 2, nu le va cere acordul de a zbura ”bulgarilor laşi, românilor răzbunători şi muntenegrenilor care au trădat istoria comună” într-o postare pe contul de Twitter.

”De ce este bun Sarmat (n.r. racheta balistică intercontinentală)? Nu le va cere bulgarilor laşi, românilor răzbunători şi muntenegrenilor care ne-au trădat istoria comună acordul de a zbura. La fel ca în cazul suedezilor”, a afirmat Dmitri Rogozin pe Twitter.

Vizita ministrului rus de Externe Serghei Lavrov în Serbia a fost anulată, deoarece trei dintre vecinii statului sârb, respectiv Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, au refuzat să permită accesul avionului şefului diplomaţiei ruse în spaţiul lor aerian.

Rusia a anunţat în luna aprilie că a testat cu succes racheta balistică intercontinentală Sarmat, despre care preşedintele Vladimir Putin a precizat că va ”consolida potenţialul de luptă” şi ”securitatea Rusiei” şi, în acelaşi timp, le va oferi inamicilor Moscovei o ”temă de gândire”, potrivit Reuters.

Vezi si

Atac sinistru în Irlanda de Nord. Bărbat de 20 de ani, găsit bătut în cuie de un gard

 Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost găsit bătut în cuie de …