Monday , May 6 2024

Avionul în care se afla Regina Elisabeta, lovit de fulger înainte de a ateriza la Londra

Avionul în care se afla Regina Elisabeta a II-a, 96 de ani, a avut probleme înainte de aterizarea la Londra marți, 31 mai.

Vremea instabilă a surprins echipajul avionului privat, utilizat pentru a călători de la Aberdeen la Londra, o aeronavă model Embraer ERJ-135, veche de peste 11 ani ce aparține companiei Luxaviation, din Luxemburg, înmatriculată LX-TRO.

În jurul prânzului, aeroportul din Londra era în centrul unei furtuni cu ploaie torențială și grindină. Piloții deja scoseseră trenul de aterizare, aeronava fiind gata de aterizare, când un fulger a lovit în plin avionul în care era chiar Regina Elisabeta a II-a.

Echipajul a anulat aterizarea și a ridicat, de urgență, avionul la o altitudine sigură. Acesta a ratat aterizarea, preferând să rămână în aer până când furtuna avea să treacă. Totul a durat aproximativ un sfert de oră, timp în care aeronava regală s-a rotit pe cerul Londrei.

După ce vremea s-a liniștit, echipajul a reușit să aterizeze în siguranță, la aeroportul militar Northolt, din vestul Londrei. Surse apropiate Palatului Buckingham au confirmat cotidianului britanic Daily Mail evenimentul, vizibil, de altfel, și pe site-urile de monitorizare a traficului aerian. Sursele au trasmis faptul că Regina Elisabeta a II-a nu s-a aflat în pericol.

Ulterior, Regina Elisabeta a II-a a putut fi văzută într-un Range Rover, cu un cățel rasa corgi, unul dintre câinii acesteia, pe bancheta din spate a mașinii, în drum spre Windsor.

Regina se întorcea de la Balmoral, unde a stat cinci nopți înainte de săptămâna Jubileului de Platină. Regina Elisabeta a II-a, care se pregătește să marcheze cel de-al 70-lea an pe tron, ​​și-a petrecut ultimele zile în casa ei din Scoția.

 

Vezi si

1,6 milioane de persoane la concertul gratuit susținut de Madonna pe plaja Copacabana din Brazilia

Peste un milion de persoane s-au înghesuit sâmbătă pe plaja Copacabana din Brazilia pentru un …