Monday , April 29 2024

Gabriel Badale, proxenetul de 19 ani din Vama, ram=ne `n arest

Gabriel Nicolae Badale, proxenetul de 19 ani din Vama care a obligat trei minore s\ se prostitueze `ntr-un apartament de pe raza municipiului C=mpulung Moldovenesc, r\m=ne `n arestul preventiv al IPJ Suceava, dup\ ce luni diminea]\ Curtea de Apel a respins recursul formulat de acesta

Luni diminea]\, la Curtea de Apel Suceava s-a judecat recursul `naintat de Gabriel Badale. ~n urma argumentelor neconving\toare prezentate de avocatul ap\r\rii, judec\torii au decis ca t=n\rul proxenet s\ r\m=n\ `n continuare dup\ gratii. Gabriel Nicoale Badale a f\cut luni recurs la Curtea de Apel Suceava pentru a fi eliberat sub control judiciar. Badale a fost reprezentat de un avocat din oficiu care a avut un discurs foarte scurt [i laconic. Acesta a sus]inut c\ t=n\rul de 19 ani ar trebui s\ fie eliberat din arestul preventiv al IPJ Suceava deoarece faptele sale nu sunt grave. Avocatul ap\r\rii a mai considerat c\ drama celor trei minore obligate de Badale s\ se prostitueze nu are un impact major asupra opiniei publice [i `n consecin]\ nu exist\ motive pentru care inculpatul s\ r\m=n\ `n arest. De asemenea, la dosarul lui Gabriel Badale, procurorii au mai anexat declara]iile a doi martori, declara]ii ce vor fi folosite ulterior `mpotriva inculpatului.
Amintim c\ Gabriel Nicolae Badale, de 19 ani din comuna Vama, a fost arestat la propunerea Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT pentru s\v=r[irea infrac]iunii de  trafic de minori, acesta fiind acuzat c\ a determinat trei fete din jude] s\ se prostitueze `ntr-un apartament de pe raza municipiului C=mpulung Moldovenesc.
Astfel, în urma activit\]ilor operative desf\[urate în cauz\ de poli]i[tii Brig\zii de Combatere a Crimei Organizate Suceava sub supravegherea unui procuror DIICOT, s-a stabilit c\ în prim\vara acestui an, Gabriel Badale  a recrutat un num\r de trei minore de pe raza jude]ului Suceava c\rora le-a c=[tigat `ncrederea `n mod fraudulos, promi]=ndu-le locuri de munc\ `n str\in\tate pe care le-a cazat într-un apartament închiriat în municipiul Câmpulung Moldovenesc.  Ulterior, prin amenin]\ri [i violen]\, le-a obligat s\ între]in\ rela]ii sexuale cu diferi]i clien]i de la care, în prealabil, individul încasa diverse sume de bani.
Miercuri, 14 septembrie, cu sprijinul unor poli]i[ti din cadrul IPJ Suceava, la domiciliul suspectului s-a efectuat o perchezi]ie domiciliar\, iar împotriva sa a fost emis\ o ordonan]\ de re]inere pentru 24 de ore, de c\tre procurorii DICOT – Serviciul Teritorial Suceava.
La propunerea procurorului de caz, Tribunalul Suceava a emis împotriva inculpatului un mandat de arestare preventiv\ pe o durat\ de 29 de zile. Cercet\rile sunt continuate în vederea stabilirii întregii activit\]i infrac]ionale, identific\rii [i tragerii la r\spundere penal\ a tuturor participan]ilor. (Paul BONDAR)

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …