Monday , April 29 2024

Glumița lui Elon Musk după ce a cumpărat Twitter: „O să cumpăr Coca-Cola ca să pun cocaină înapoi în ea”

Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și noul proprietar al Twitter, a scris în glumă pe Twitter că următoarea sa achiziție va fi compania Coca-Cola, pentru a „pune cocaina” înapoi în suc, relatează Business Insider.

Postarea făcută de Musk pe Twitter, rețeaua sa de socializare favorită, a venit la doar două zile după ce acesta a cumpărat platforma social media pentru 44 de miliarde de dolari, deși inițial Consiliul de Administrație al companiei a încercat să blocheze tranzacția.

La mai puțin de o oră după „anunț”, Elon Musk a făcut o nouă postare în care îndemna „Haideți să facem Twitter maxim de distractiv!”.

Deși foarte probabil comentariul miliardarului sud-african vizavi de Coca-Cola este o glumă, el are un sâmbure de adevăr istoric.

Potrivit Institutului Național pentru Combaterea Consumului de Droguri din SUA, cocaina era legală în 1885 când John Pemberton, un farmacist din orașul american Atlanta, a creat prima băutură Coca-Cola.

Rețeta lui Pemberton conținea la momentul respectiv un extras din cocaină obținut din frunzele de coca. Farmacistul a descris băutura pe care a creat-o ca fiind un „medicament brevetat” și „un tonic pentru creier și băutură intelectuală”.

Un articol publicat în 1988 de The New York Times cu privire la compania Coca-Cola a relatat de asemenea cum cocaina a făcut parte din rețeta originală, fiind apoi eliminată la începutul anilor 1900.

 

Vezi si

Artistul fenomen Burna Boy vine la vară la UNTOLD

Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, anunță noi nume de artiști îndrăgiți …