Friday , May 3 2024

Primarul Cernăuților vrea să denumească o stradă din oraș Bayraktar

După ce Ambasada Turciei din Ucraina s-a mutat, temporar, de la Kiev la Cernăuţi, ambasadorul Yağmur Ahmet Güldere a avut întâlniri cu oficalii cernăuțeni, între care și cu primarul Roman Kliciuc, căruia i-a făcut „o vizită de curtoazie și sprijin”.

Ambasadorul s-a angajat, printre altele, că va facilita căutarea și stabilirea de relații de înfrățire între orașele turcești și Cernăuți, după ce se va sfârși războiul.

În schimb, primarul a mulțumit atât ambasadorului, cât și țării pe care acesta o reprezintă pentru dronele militare BAYRAKTAR și a spus că peste tot se vorbește laudativ despre eficiența acestora. „Strada pe care, după victorie, vom deschide un consulat al Turciei se va numi <BAYRAKTAR>”, a anunțat Roman Kliciuc.

Yağmur Ahmet Güldere a purtat discuții în vederea stabilirii de contacte pentru continuarea cooperării în domeniul ajutorului umanitar, iar primarul de Cernăuți s-a asigurat că după război vor lucra la dezvoltarea altor tipuri de relații în plan cultural și economic.

Mutarea Ambasadei Turciei de la Kiev la Cernăuți – Turcia insistă asupra faptului că este vorba nu de o altă capitală și de aceea ar insista pe abordări de genul „relocarea personalului” – a fost cât se poate de inspirată. Marți, la orele amiezii, în Kiev a fost declarată  stare de asediu de la ora 20:00 a zilei de 15 martie până la ora 07:00 a zilei de joi, 17 martie. (D.P.)

 

Vezi si

Un nou volum al poetului sucevean Doru Mihai Mateiciuc va fi lansat săptămâna viitoare la Biblioteca Bucovinei

Vineri, 10 mai 2024, la ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” va avea loc …