Monday , April 29 2024

Schimbare de poziție. Cipru și Italia au anunțat că susțin excluderea Rusiei de la SWIFT

Președintele Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că premierul Italiei Mario Draghi i-a confirmat că Italia s-a răzgândit și susține excluderea Rusiei din SWIFT.

”Acesta este începutul unei noi pagini în istoria statelor noastre, Ucraina și Italia. MarioDraghi a susținut, într-o conversație telefonică, deconectarea Rusiei de la SWIFT și furnizarea de asistență pentru apărare. Ucraina trebuie să devină parte a Uniunii Europene”, se arată în mesajul liderului de la Kiev.

La rândul său, Dmytro Kuleba, ministru al Afacerilor Externe din Ucraina, a transmis că Cipru a anunțat că susține excluderea Rusiei din sistemul global de plăţi interbancare.

”A mers. Cipru a declarat că nu va bloca deconectarea Rusiei de la SWIFT. Diplomația ucraineană continuă să lucreze 24/7 și să caute decizii importante pentru a proteja Ucraina de invadatorii ruși”, a scris oficialul ucrainian pe Twitter.

SWIFT este prescurtarea de la Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (n.r. – Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale). Este o reţea globală securizată de transmitere a mesajelor, fiind folosită de bănci pentru a face trasferuri dincolo de graniţe. Acesta facilitează transferul banilor între organizaţiile financiare și sprijină schimburile comerciale.

Vezi si

Doar SUA pot opri un asalt israelian asupra orașului Rafah, afirmă Mahmoud Abbas

Președintele palestinian Mahmoud Abbas le-a cerut duminică Statelor Unite să împiedice o invazie israeliană în …