Sunday , April 28 2024

Toyota `nchiriata din Radauti si v=nduta la Cernauti

Ultimul membru al grup\rii care a pus la cale aceast\ afacere a fost re]inut ieri de poli]i[tii r\d\u]eni, dar a fost pus `n libertate de judec\torii din localitate n Corneliu Pavel C\linescu, fost Harasemiuc, individul iertat de arest de magistra]ii judec\toriei r\d\u]ene a mai fost anchetat pentru falsificare de pa[apoarte [i trafic de migran]i
O ga[c\ de indivizi specializa]i `n vinderea peste grani]\ a unor automobile `nchiriate, a fost destructurat\ zilele trecute.
Ieri, în continuarea cercet\rilor privind documentarea activit\]ii infrac]ionale a lui George Zlotar, de 32 ani, Ilie Ursachi, de 39 ani, ambii din comuna Dorne[ti [i Popovici Gheorghe, de 28 ani din ora[ul Siret, to]i trei afla]i în stare de arest preventiv, poli]i[tii din cadrul Poli]iei municipiului R\d\u]i l-au identificat [i re]inut pe Corneliu Pavel C\linescu, fost Harasemiuc, de 37 ani din comuna Dorne[ti, suspect de participare la comiterea infrac]iunii de în[el\ciune.
În baza probatoriului administrat, fa]\ de Corneliu Pavel C\linescu s-a dispus începerea urm\ririi penale pentru s\vâr[irea infrac]iunilor de „în[el\ciune, complicitate la infrac]iunea de fals material în înscrisuri oficiale [i instigare la infrac]iunea de uz de fals”.
Fa]\ de suspect s-a luat m\sura re]inerii pe baz\ de ordonan]\, ieri fiind prezentat instan]ei de judecat\ cu propunere de arestare preventiv\. Judec\toria R\d\u]i a respins `ns\ propunerea procurorilor, dispun=nd cercetarea acestuia `n stare de libertate, cu interdic]ia de a p\r\si localitatea. Parchetul a atacat cu recurs `ncheierea judec\toriei, urm=nd ca acesta s\ se judece la Tribunalul Suceava. Dup\ expirarea celor 24 de ore de re]inere, Corneliu C\linescu a fost pus `n libertate. ~n anul 2006, Corneliu C\linescu – Harasemiuc a fost trimis `n judecat\ pentru falsific\ri de pa[apoarte [i trafic de migran]i. Justi]ia a fost bl=nd\ cu el, l\s=ndu-l `n libertate. ~n acest fel, individul din Dorne[ti [i-a continuat activitatea, pun=nd la cale alte “afaceri interna]ionale”, de aceast\ dat\ cu ma[ini `nchiriate [i rev=ndute apoi `n str\in\tate.
La sf=r[itul s\pt\m=nii trecute, trei persoane au fost arestate la cererea Parchetului de pe l=ng\ Judec\toria R\d\u]i, acuza]i fiind c\ `n baza unor acte de identitate falsificate, `nchiriau ma[ini din Suceava pe care le vindeau `n str\in\tate. ~n data de 25 august a.c.,  Judec\toria R\d\u]i a admis propunerea de arestare preventiv\ a lui Gheorghe Popovici, în vârst\ de 28 de ani, din ora[ul Siret, a lui George Zlotar, de 32 de ani, [i Ilie Ursachi, de 39 de ani, cei doi din comuna Dorne[ti.  ~nc\ de atunci se [tia c\ `n afacere era implicat [i Corneliu Pavel C\linescu, fost Harasemiuc din Dorne[ti, dar [i Emanuel Constantin Bilaus, de 20 de ani, din municipiul R\d\u]i. Poli]ia a ar\tat c\ Gheorghe Popovici a închiriat de la o firm\ din R\d\u]i, cu o carte de identitate falsificat\, un autoturism Toyota în valoare de 30.000 de euro. Ma[ina  a fost preluat\ de la acesta de c\tre George Zlotar, Corneliu C\linescu [i Ilie Ursachi, Emanuel Bilaus fiind [ofer. ~n 26 martie a.c., cei patru au scos fraudulos autoturismul de pe teritoriul României, cu ajutorul unor procuri ob]inute tot pe baza unor documente falsificate, [i l-au l\sat într-un garaj din Cern\u]i. Automobilul a fost vândut ulterior în Ucraina. Gheorghe Popovici a plecat din ]ar\ chiar în ziua în care a închiriat ma[ina, revenind în Siret în data de  23 august a.c.. (Neculai RO{CA)

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …