Sunday , April 28 2024

O adolescentă de 15 ani a născut, după ce familia din Cornu Luncii “a vândut-o” la 13 ani unor rromi din Udești

Fata a abandonat de mult școala, iar acum are de crescut un bebeluș, care a fost internat cu COVID. DGASPC a ”stricat” nunta, iar părinții din Cornu Luncii trebuie să-și ia copila acasă

 O adolescentă în vârstă de doar 15 ani a născut în urmă cu o lună un băiețel, la Spitalul Județean Suceava, iar de aproximativ o săptămână a ajuns cu bebelușul la Spitalul Municipal Rădăuți, micuțul fiind diagnosticat pozitiv cu Covid 19. Se pare că familia fetei din Cornu Luncii ar fi vândut-o, conform tradiției, unei familii de rromi din comuna Udești, încă de la vârsta de 13 ani, fata fiind doar câțiva ani la școală, pe care a abandonat-o din cauza obșigațiilor de soție.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului s-au autosesizat și au început o anchetă, ”stricând” practic nunta pusă la cale de cele două familii. ”Când va fi externată din spital, adolescenta, împreună cu nou-născutul se vor întoarce la Cornu Luncii. Li s-a adus în vedere părinților acesteia că vor fi monitorizați”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtătoare de cuvânt în cadrul DGASPC Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Sucevencele Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, medalii de aur la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur în proba feminină de dublu vâsle, categorie uşoară, prin …