Wednesday , May 8 2024

Arsinel: Tot ce apare nou de la Ministerul de Finante apare în ideea de a constrânge pe cineva

Alexandru Ar[inel, directorul Teatrului “Constantin T\nase”, a declarat pentru MEDIAFAX, referitor la proiectul care prevede plata integral\ a contribu]iilor pe drepturi autor, c\, de[i nu îl afecteaz\ personal, tot ce apare nou de la Ministerul de Finan]e apare în ideea de a constrânge pe cineva.
Potrivit unui proiect al Finan]elor, firmele vor pl\ti contribu]ii sociale la fel ca în cazul salariilor pentru activit\]ile independente ale personalului care are [i contract de munc\ cu aceea[i societate, precum [i în cazul activit\]ilor declarate independente unde exist\ clauz\ de exclusivitate.
Alexandru Ar[inel a declarat pentru MEDIAFAX c\, de[i nu va fi afectat dac\ acest proiect, “tot ce apare nou legat de Ministerul de Finan]e, nu poate s\ nu afecteze pe cineva”. “Tot ce apare apare în ideea de a constrânge pe cineva [i de a lua ni[te bani înapoi”, este de p\rere Alexandru Ar[inel.
Totodat\, Ar[inel a spus c\ este angajat cu carte de munc\ la Teatrul de Revist\ “Constantin T\nase” din Bucure[ti, unde ocup\ func]ia de manager, [i are mai multe colabor\ri pl\tite prin contracte de drepturi de autor, îns\ acestea nu implic\ [i clauze de exclusivitate.
“Nu am clauze de exclusivitate, nu am avut niciodat\, poate doar exclusivit\]i de bun sim]. Dac\ apar într-o reclam\ pentru farmaciile Catena, nu mai fac reclam\ pentru alte farmacii”, a spus Alexandru Ar[inel.
De asemenea, el a spus c\ arti[tii de la Teatrul de Revist\ “Constatin T\nase” au contracte de munc\, iar institu]ia colaboreaz\ cu o serie de arti[ti, pe care îi pl\te[te prin contracte de drepturi de autor, f\r\ a le impune îns\ exclusivitate. “Nu putem s\ îi oprim s\ joace [i în alt\ parte, pentru c\ ar muri de foame (doar cu banii primi]i de la Teatrul “Constantin T\nase”, n.r.)”, a spus Ar[inel.
Potrivit proiectului Ministerului Finan]elor, firmele vor pl\ti contribu]ii sociale integral pentru salaria]ii cu drept de autor [i carte de munc\. “În cazul în care între pl\titorul de venit [i persoana fizic\ exist\ încheiat un contract individual de munc\, precum [i un contract/raport juridic pe baza c\ruia se desf\[oar\ o activitate independent\ aceasta va fi reconsiderat\ de c\tre autorit\]ile fiscale ca activitate dependent\”, se arat\ într-un proiect de ordonan]\ pentru modificarea Codului Fiscal.

Vezi si

Vremea devine mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult în următoarele două săptămâni

Vremea în următoarea lună va fi mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult …