Tuesday , April 30 2024

Bărbat băgat în arest, suspectat că ar fi furat 12 metri cubi de lemn de foc

În data de 8 octombrie 2021, Ocolului Silvic Marginea, a reclamat la Poliție furtul unei cantități de 25 metri steri, lemn foc, esență pin, salcie, frasin, anin negru și anin alb.

În urma activităților informativ-operative executate de lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești în perioada 08.10.2021 – 15.10.2021 s-a stabilit că din Cantonul Silvic Gălănești din cadrul Ocolului Silvic Marginea care are în administrare o zonă cu vegetație forestieră (luncă) situată pe raza comunei Gălănești, lunca râului Suceava, care aparține Primăriei Gălănești a fost sustrasă în noaptea de 07/08.10.2021 cantitatea de aproximativ 25 metri steri lemn foc (aproximativ 12,04 metri cubi) material lemnos ce era depozitat în două locații diferite, într-o zonă în care este autorizată o partidă silvică care se află în curs de exploatare. Lemnul de foc (speciile pin, frasin, salcie, anin) era fasonat, secționat la lungimea de un metru, scos și depozitat în proximitatea zonei forestiere pentru a fi comercializat către populație.

În noaptea de 07/08.10.2021, cu ajutorul unui microbuz,  a fost sustrasă din două locuri cantitatea de cca 25 metri steri din speciile mai susmenționate.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”, iar în urma investigațiile efectuate a fost identificat microbuzul utilizat la comiterea faptei proprietatea numitului G. N., din Horodnic de Sus, însă acesta era utilizat de consăteanul său, B. Relu. Judecătoria Rădăuți a emis autorizația de efectuare a percheziției domiciliare pentru imobilul din comuna Horodnic de Sus, ce aparține numitului B. Relu, iar sâmbătă, 16 octombrie, începând cu ora 05:00, la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost organizată o acțiune proprie cu sprijinul unei grupe a Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava au pus în executare mandatul de percheziție.

În curtea casei respective a fost găsit microbuzul ce a fost implicat în comiterea faptei. Mașina a fost ridicată și indisponibilizată pentru cercetări, fiind depusă la sediul Poliției Rădăuți.

De asemenea, a fost identificată cantitatea de aproximativ 1,24 metri cubi lemn foc fag pentru care numitul B. Relu nu poseda documente de proveniență din transport, material lemnos ce a fost ridicat si transportat la Ocolul Silvic Marginea în vederea stabilirii provenienței, fiind predat în custodie.

Bărbatul a fost dus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești iar în urma probatoriului administrat și a audierii în calitate de suspect în prezența apărătorului ales, s-a luat măsura reținerii preventive sub aspectul comiterii infracțiunii de ”furt calificat”, suspectul fiind introdus în Arestul IPJ Suceava.

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …